bezár
 

art&design

2021. 11. 23.
Magyar tervezők Dubajban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Magyar tervezők Dubajban Kreatív héten mutatkoztak be sikerrel a magyar kreatívipari tehetségek a Dubaji Világkiállításon - tájékoztatta a Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) hétfőn az MTI-t. A Budapest Select Fashion Show-n hét magyar divattervező vonultatta fel kollekcióját, a Dubai Design Week egyik központi eseménye, a Downtown Design pedig tíz magyar designmárka számára biztosított lehetőséget, hogy bemutassák formabontó alkotásaikat a viszonteladók és érdeklődő nagyközönség előtt.

Az Expo 2020 által megvalósított programok között kaptak helyet a Magyar Divat & Design Ügynökség eseményei, melyeken a hazai kreatívipart és annak kiemelkedő tehetségeit ismerhették meg a látogatók.

November 8. és 12. között valósult meg a Downtown Design, amely keretében tíz hazai formatervező - Error 'n More, Forms Design, Zsuzsanna Horvath, Leits Miklós, Loomiosa, Oleant, Paper Up!, Planbureau, Position Collective és sarakele - mutatta be dizájntárgyait az egységes magyar standon. A látogatók nagy része nemcsak megtekinteni szerette volna a kiállított termékeket, hanem konkrét vásárlási igényekkel és kérdésekkel fordultak a tervezők felé.

November 9-én tartották a Budapest Select Fashion Show-t, amelyen hét magyar márka - Abodi, Elysian, Kata Szegedi, Katti Zoób, Maison Marquise, Mero és Sentiments - mutatta be kollekcióját és a magyar tervezők kreativitását. A divatbemutatóra 200 szakmai vendég és újságíró, valamint influencer és buyer látogatott el, hogy megismerhessék a divattervezők legújabb kollekcióit. A bemutatót követően viszonteladói láncokkal és showroomokkal indultak el a tárgyalások.

A divattervezők az MDDÜ egységes ernyőmárkája, a Budapest Select alatt vonultak fel. A szakmai párbeszéd erősítése érdekében az MDDÜ kerekasztal-beszélgetést is szervezett a Dubaji Világkiállítás Woman's Pavilonjában.

November 10-én regionális és helyi női vezetők osztották meg személyes gondolataikat és tapasztalataikat a divat jövőjével, a női vezetők szerepével és a fenntarthatóság fontosságával kapcsolatban. A résztvevők Bata-Jakab Zsófia, az MDDÜ vezérigazgatója, Camille Boyer, az Austrian Fashion Association társalapítója, valamint Daria Marusyk, az ukrán divathét kommunikációs és fenntarthatósági vezetője voltak, akikhez Lama Jouni helyi divattervező is csatlakozott.

„A vírusjárvány okozta helyzetet követően végre újra lehetőségünk nyílt arra, hogy bemutatkozzunk a világ minden tájáról érkezett vendégek, szakemberek előtt, mindemellett pedig új piacok ismerhették meg a magyar tervezők alkotásait” - idézi a tájékoztató Bata-Jakab Zsófiát, a Magyar Divat & Design Ügynökség vezérigazgatóját.

Hangsúlyozta: a Dubaji Világkiállítás alatt megvalósított események során "fantasztikus visszajelzéseket kaptunk, amelyekből arra következtethetünk, hogy az ottani piac kifejezetten értékeli a magyar tehetségeket". Dubaj a világ egyik legfontosabb kereskedelmi szereplője, így a magyarok bemutatkozása rendkívül pozitív hatást gyakorolhat az országimázsra és az ország turisztikai vonzerejére – hangsúlyozta.

A négyzetes kép forrása: www.facebook.com/BudapestSelectStore

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Múzeum készül Mexikóvárosban
Závorszky-Simon Márton képei a Vízivárosi Galériában
Papageorgiu Andrea alkotásai a Barabás Villában

Más művészeti ágakról

Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés