bezár
 

irodalom

2021. 12. 03.
A 2021-es Látó-nívódíj díjazottjai
Babiczky Tibor és Horváth Péter a kitüntetettek között
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A 2021-es Látó-nívódíj díjazottjai December 2-án jelentették be az idei Látó-nívódíjasak listáját. Többek között Babiczky Tibor költő és Horváth Péter író is átveheti a marosvásárhelyi Látó szépirodalmi folyóirat által megítélt díjat, amelyet immáron 30. alkalommal adnak át -– közölte csütörtökön a folyóirat szerkesztősége.

Az erdélyi Látó magyar nyelvű, szépirodalmi folyóirat 1992 óta működik Maros megyében, és ezzel majdnem egyidős a Lakitelki Alapítvány támogatásával létrejött nívódíj. A lap szerkesztősége – melynek jelenleg Vida Gábor a főszerkesztője –a náluk publikált szerzők közül válogatja ki minden évben az arra érdemes szerzőket. A díj alapítása óta már csaknem 90 alkotó vehette át vers, próza, esszé és debüt kategóriában a pénzjutalommal járó elismerést. A nívódíj 2019-től az 1000 dollárral járó Jackovics-díjjal bővült, amelyet a legjobb dráma szerzőjének oszt ki a szerkesztőség.

2021-ben Látó-nívódíjban részesül Babiczky Tibor és Horváth Péter mellett Imre Eszter és Nagy Zalán. A Jackovics-díj idei nyertese Ioana Hogman, aki a Szeretem a Szusit című drámájával nyerte el a kitüntetést. A dráma Máthé Barbara és Stekbauer-Hanzi Réka fordításában volt olvasható a lap nyári, színházi tematikus számában.

A díjakat december 9-én adják át a marosvásárhelyi Bernády Házban. A lap aktuális számának tartalma online is olvasható a Látó hívatalos weboldalán.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

irodalom

A kígyó nyelve A kígyó nyelve
Helyzetjel
irodalom

Égbolt-variációk Égbolt-variációk
Nagy Márta Júlia: Elígért lány, Jelenkor Kiadó, Budapest, 2021.
irodalom

Tudás, internet és hálólét Tudás, internet és hálólét
Informatórium – A tudomány tudománya című tudománynépszerűsítő programsorozat a Szegedi Tudományegyetemen
irodalom

Ki a német ma? Ki a német ma?
Ingo Schulze íróval a különböző mércékről, az irodalom szerepeiről és a történetmesélésről beszélgettünk

Más művészeti ágakról

art&design

Hova tűnt a lakástextil? Hova tűnt a lakástextil?
Vélemény az idei Texhibition című kiállításról
gyerek

Lépesméz, zseléprint és papírszív Lépesméz, zseléprint és papírszív
Trogmayer Éva és Egervölgyi Lilla Medvemese című első kötetéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés