bezár
 

film

2021. 12. 14.
A legjobb játékfilm és a közönség diját is elnyerte Alaszkában az Apró mesék
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A legjobb játékfilm és a közönség diját is elnyerte Alaszkában az Apró mesék Szász Attila Apró mesék című filmje a legjobb játékfilm díját és a közönségdíjat is elnyerte a 21. alkalommal megrendezett Anchorage nemzetközi filmfesztiválon az Egyesült Államokban - tájékoztatta a Nemzeti Filmintézet (NFI) kedden az MTI-t.

A hibrid formában megrendezett alaszkai filmfesztivál szakmai zsűrije a Szabó Kimmel Tamás, Kerekes Vica és Molnár Levente főszereplésével készült Apró mesék című romantikus szélhámosfilmnek ítélte a legjobb játékfilm díját és a közönségszavazatok alapján is a magyar alkotás lett a legjobb - közölte az NFI. Az Apró mesék közvetlenül a 2. világháború után játszódik, amikor zűrzavar és bizonytalanság uralkodik Magyarországon. Egy szélhámos megpróbál hasznot húzni ezekből a zavaros időkből, és amikor menekülnie kell Pestről, egy titokzatos nő és a fia nyújt számára menedéket az erdő mélyén. Miközben háborús démonjaival viaskodik, szenvedélyes szerelmi viszonyba keveredik a nővel, akinek a férje bármelyik nap hazatérhet a frontról.

Szász Attila 2019-ben bemutatott mozifilmje az elmúlt időszakban számos nemzetközi fesztiválra kapott meghívást, Párma, Izmir, San Jose, Berlin, Avanca, Ojai, Fort Lauderdale és legutóbb Kijev filmversenyein nyert díjakat. Az Apró mesék Köbli Norbert forgatókönyvéből a Film Positive gyártásában készült, producere Lajos Tamás, társproducere Köves Ábel volt. A film online nézhető a Nemzeti Filmintézet streaming platformján, a FILMIO-n.

Négyzetes kép a leadben: az Apró mesék Facebook oldala

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Egy házasság helyzete (2. évad)
Jérome Commandeur: A hónap dolgozója
Mia Hansen-Løve: Bergman szigete

Más művészeti ágakról

színház

William Shakespeare – Kulcsár Noémi: Ahogy tetszik
Turi Lilla Amire emlékszem című könyvéről
Transzdiszciplináris Traumatudomány: Trauma Kortárs és Történeti Perspektívákon Keresztül címmel angol nyelvű, nemzetközi nyári egyetem a CEU budapesti kampuszán, 2022 július 11-16.
A Rumini című táncszínházi előadásról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés