bezár
 

színház

2021. 12. 16.
Csütörtökön mutatják be Eirik Stubo rendezésében az Üvegfigurák című darabot
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Csütörtökön mutatják be Eirik Stubo rendezésében az Üvegfigurák című darabot Eirik Stubo norvég rendező viszi színre Tennessee Williams Üvegfigurák című színdarabját a Nemzeti Színház Gobbi Hilda Színpadán. A darabban, amelynek csütörtökön tartják a bemutatóját, Söptei Andrea, Ács Eszter, Berettyán Sándor, valamint Herczegh Péter színművészek állnak színpadra - olvasható a Nemzeti Színház szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményében.

A közleményben Eirik Stubót idézik, aki emlékeztetett, hogy eredetileg tavasszal kezdték volna a próbafolyamatot, azonban a pandémia miatt csak most tudták befejezni be a munkát. A nemzetközi hírű norvég rendező hozzátette: "Az életünk nem lett egyszerűbb, mint Amerikában volt a negyvenes években. Akkor világválság volt, most világjárvány. Az akkori világválság nagyon depresszív időszak volt, csakúgy mint a mai világjárvány időszaka, nehéz gazdasági, társadalmi környezettel".

Szkéné színház

"Azok az emberek, akik az átlagosnál kicsit törékenyebbek, eleve másként látják-élik meg a világot, sokkal könnyebben sérülnek az ilyen szituációkban. Ugyanakkor megjelenik a darabban a családot összekötő szeretet is, a művészetek, a szépség utáni vágy" - mondta a rendező. "A figurám nagyon egyszerűen, szépen és lényegretörően van megírva, mégsem könnyű megmutatni azt a huszonnégy éves lányt, akinek a belső világában olyan problémák feszülnek, amelyeken nem tud túllépni" - idézi a közlemény a Laura Wingfieldet alakító Ács Esztert, aki arról is szólt, hogy Tennessee Williams nem hibáztatja a figuráit, szereti, és valamilyen szinten feloldozza őket.

A darab aktualitására hívta fel a figyelmet a Tom szerepét alakító Berettyán Sándor színművész. "Főleg a sérült emberrel való bánásmódból adódnak tanulságok. Meddig tudunk segíteni és milyen formái lehetnek a segítségnyújtásnak?" - idézi a közlemény a színészt. A darabban Amanda Wingfieldet, az anyát Söptei Andrea; Jim O'Connort, a látogatót pedig Herczegh Péter alakítja. Bővebb információk a színdarabról a www.nemzetiszinhaz.hu weboldalon találhatók - áll az összegzésben.

Négyzetes kép a leadben: nemzetiszinhaz.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Kabóca Bábszínház: Dödölle
A Hét komédia című Plautus-kötet bemutatója
Loupe Színházi Társulás: Bármi lehetséges, ha elég erősen gondolsz rá
A szexuális nevelés hiánya és TikTok a Nemzetközi Roma Színházi fesztiválon

Más művészeti ágakról

Alex Garland: Polgárháború
Láng Orsolya Ház, délután című könyvének bemutatójáról
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés