bezár
 

zene

2022. 01. 08.
Kelemen Barnabás és barátai jótékonysági estje
Ferences jótékonysági est az autizmussal élőkért
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kelemen Barnabás és barátai jótékonysági estje Január 12-én 19:30-tól jótékonysági koncertet ad Kelemen Barnabás, Kokas Katalin és barátai, a FAB Ensemble a Zeneakadémia Nagytermében – írja a jegy.hu.

A Ferences Rend immár hagyományosan minden év elején jótékonysági koncertet rendez a Zeneakadémián az autizmussal élők megsegítésére. Idén a legismertebb magyar hegedűvirtuóz Kelemen Barnabás és Kokas Katalin, valamint barátai – FAB Ensemble állították össze a műsort.

A szeretet olyan elementáris erő, amely akár a legreménytelenebb helyzetben is képes megváltoztatni az életünket. A ferences rend alapítója, Francesco di Bernardone, a gazdag és fiatal firenzei kereskedőt a háborús élményei döbbentették rá arra, mennyivel többet jelent a szeretet a pénzzel vagy hatalommal elérhető javaknál. Megvilágosodása után a legkisebbek és a legelesettebbek szolgálatának szentelte életét. „Isten szegénykéje”, Assisi Szent Ferenc példamutatása, tanításai ma is meghatározzák a ferences rend mindennapjait, szellemiségét. A ferencesek munkálkodásának szerves részét képezik a jótékonysági tevékenységek. Ezek közé tartozik a 2022. január 12-i  koncert a Zeneakadémián, amelyet az autizmussal élők megsegítésére tartanak; és csatlakozik a Kelemen család, illetve a FAB Ensemble.

A koncerten elhangzik Bach, 3. Brandenburgi verseny; Brahms, c-moll zongoranégyes, valamint Schubert, C-dúr vonósötöse. Közreműködik Kokas Katalin, Kelemen Barnabás, Csalog Gábor, Fenyő László, Bogányi Tibor, Dinyés Soma, Rohmann Ditta, Bársony Péter, Marley Erickson és Braimah Kanneh-Mason. Moderátor: Becze Szilvia.

Az autizmussal élők javára megrendezett est két védnöke dr. Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége és dr. Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek lesz.

Facebookos kép: jegymost.hu
Négyzetes kép a leadben: facebook.hu

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Adalékok Harnoncourt Máté-passiójához
A Prae körkérdése zeneszerzőkhöz: Kecskés D. Balázs válaszol
Interjú Borlai Gergővel a véletlenek működéséről, a hazai és külföldi zenei szcéna működéséről, a zene marketingjéről
Gondolatok Simon Márton költő, és iamyank felolvasó koncertje kapcsán

Más művészeti ágakról

Moskát Anita: A hazugság tézisei, Gabo, Budapest, 2022
Interjú az idei Év Gyerekkönyve Díj egyik HUBBY különdíjasával, Pacskovszky Zsolttal
A Rumini című táncszínházi előadásról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés