bezár
 

irodalom

2022. 01. 15.
Örkény István-ösztöndíj
A Petőfi Irodalmi Múzeum közzétette a 2022. évi Örkény István Drámaírói Ösztöndíj pályázati felhívását
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Örkény István-ösztöndíj Az ösztöndíj célja, hogy segítse új magyar színművek létrejöttét, valamint lehetőséget adjon azon fiatal pályakezdő drámaírók részére, akik eddigi irodalmi vagy színházi munkájukkal igazolják vonzódásukat a műfajhoz.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából a Petőfi Irodalmi Múzeum pályázatot hirdet fiatal drámaírók részére. A pályázat szakmai lebonyolításában a Petőfi Irodalmi Múzeum felkérésére az OSZMI Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet Nonprofit Kft. vesz részt.

Pályázat benyújtására jogosult: az a 1982. január 1-jét követően született drámaíró, aki a megpályázott ösztöndíj folyósításának időtartama alatt nem részesül központi költségvetési forrásból finanszírozott ösztöndíjban vagy államilag finanszírozott alkotói támogatásban. Korábbi Örkény István drámaírói ösztöndíjasok is pályázhatnak, amennyiben nem töltöttek ki három teljes ösztöndíjas intervallumot, és a korhatárnak még megfelelnek. Az ösztöndíjat egy teljes, új színdarab tervével lehet megpályázni, amely az ösztöndíj elnyerése előtt nem került publikálásra. PhD-témával nem lehet pályázni.

Ösztöndíjban részesülhet 2022-ben: legfeljebb 4 fő 

Az ösztöndíj időtartama: 12 hónap, a 2022. január 1. és 2022. december 31. közötti időszak 

Az ösztöndíj összege: bruttó 200.000 Ft/hó

Az ösztöndíj az SZJA törvény alapján nem minősül adómentes jövedelemnek, ennek megfelelően a hatályos jogszabályi előírások szerinti levonásokkal csökkentett összeg kerül kifizetésre.

A pályázat nyelve: magyar 

A pályázat beadásának határideje: 2022. február 14. (hétfő)

További információk, részletek ezen a weboldalon érhetők el.

A négyzetes kép forrása: pim.hu

 

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Peter Handke: Kísérlet a fáradtságról, Typotex, Budapest, 2022
Vaktérkép

Más művészeti ágakról

art&design

Neked már megvan a heti praedád?
Neked már megvan a heti Praedád?
gyerek

MINTÁZATOK – Na de mihez kezdjünk velük?


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés