bezár
 

irodalom

2022. 01. 25.
Írj egy ökoverset!
Az f21 verspályázatának felhívása
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A téma szabadon kezelhető, minden olyan (máshol még nem publikált) lírai művel jelentkezni lehet, aminek a környezetvédelemhez, környezettudatossághoz, ökológiához, fenntarthatósághoz köze van, vagy az valamilyen egyedi módon szerepet kap a műalkotásban. – Beküldési határidő: 2022. március 10.

Az f21.hu egyik legfontosabb hitvallása a fiatalok képviselete a kultúrában, így törekednek arra, hogy a felnövekvő kultúrakedvelő, művész generációnak belépési pontot, szócsövet biztosítsanak. Ezzel együtt szeretnének olyan nemes ügyekért is kiállni, melyek olykor szokatlannak tűnhetnek a kulturális szférában, ám mégis ugyanannyira hozzátevőleges elemei a fiatalok mindennapjainak – talán még jobban is –, mint általános témáik. Ezért választották az idei év kiemelt tematikájának az ökológiát, melynek kapcsán számos fizikai projektet, cikksorozatot szerveznek a szerkesztők, illetve egy pénzdíjas verspályázatot is hirdettek.

Számunkra is fontos a tudatosság, az ökológia kérdéseire, problémáira való rámutatás, sajtóként a környezetvédelem fontosságának kiemelése és népszerűsítése. Ahogy egyre több terület foglalkozik aktívan akár szolgáltatások, termékek ökológiai lábnyomának zsugorításával, vagy egyáltalán a figyelemfelkeltéssel és a szemek felnyitásával, mi arra szeretnénk fókuszálni 2022-ben, hogy a kulturális szférában milyen lehetőségek, milyen új utak mentén dolgozhatunk azon, hogy világunkat egy jobb, élhetőbb hellyé tegyük.” – Írja közleményében Vincze Bence, az f21.hu főszerkesztője. A programsorozat elsőként egy összművészeti minifesztivállal várja az érdeklődőket, március 16-20. között, Budapest több helyszínén. A programokat a hivatalos Facebook eseményben érhetőek majd el.

Pályázat

A verspályázat technikai információi: 

A pályázat jeligés. A művet az f21.szerkesztoseg@gmail.com-ra kell elküldeni, az e-mail tárgya ÖKOLÓGIA VERSPÁLYÁZAT legyen, a levél szövegében pedig szerepeljen a szerző valódi neve. A verset csatolt fájlként, .doc vagy .pdf formátumban várják. (Az ökológia szót NEM kötelező szerepeltetni a műben, a megvalósítás, a témafeldolgozás szempontjából külön elvárás nincsen.) A három dobogós egyaránt pénzdíjban részesül majd (az első helyezett 25 ezer forintot, a második helyezett 20 ezer forintot, a harmadik pedig 15 ezer forintot kap), illetve értékes (10 ezer forint értékű) könyvcsomagokkal gazdagodhatnak a legnagyobb hazai könyvkiadók kiemelt kínálataiból. Az első helyezett továbbá elnyeri az f21.hu első alkalommal kiosztásra kerülő líradíját is, ami szintén az ökológia jegyében fog elkészülni, emellett ingyenesen vehet részt augusztusban a VI. Nyolc Ág Művésztáborban. Emellett nemcsak a dobogósok, hanem a zsűri által kiemeltnek értékelt szövegek is publikálásra kerülnek az f21.hu Kortárs rovatának Ökö-líra sorozatában.

Zsűri

Zsűri:
André Ferenc
(1992, Csíkszereda) költő, slammer, műfordító, szerkesztő. Csinál dolgokat, ezek mikor hogy sikerülnek. A bioritmusa halott. Nem járt még Jászkarajenőn.
Fehér Renátó (Szombathely, 1989) költő, író. A Hévíz folyóirat szerkesztője. Kötetei: Garázsmenet (2014), Holtidény (2018).
Kustos Júlia (Szombathely, 1996) költő, kritikus, szerkesztő. Első verseskötete pár hónapon belül érkezik Hullámtörő címmel.
Simon Bettina (1990, Miskolc) költő. Művészettörténetből diplomázott az ELTE-n. Strand című kötete 2018-ban jelent meg a JAK-füzetek sorozatban.
Vajna Ádám (1994, Budapest) költő, műfordító, a Hévíz, a Versum és az Észak szerkesztője. Második kötete 2022-ben jelenik meg egyébként is, mit akarhatott itt az őrgróf címmel.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
Weber Kristóf Keringő című regényének bemutatója
irodalom

Vaktérkép

Más művészeti ágakról

gyerek

Kabóca Bábszínház: Dödölle
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán
Paweł Pawlak: Ancsa, avagy vázlatok tüsszögő svájcisapkával, Pagony, 2024
Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés