bezár
 

színház

2022. 03. 22.
Olaszországban és Spanyolországban a Proton Színház
Közel két év kényszerszünet után újra úton a Látszatélet
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Mundruczó Kornél rendezése egy évadon belül kétszer is duplázik: Olaszországban – Torinóban és Nápolyban –, Spanyolországban – Madridban és Barcelonában. A 25 éves múltra visszatekintő torinói Festival delle Colline meghívása háromszori halasztás után végül 2021 őszén valósult meg. A koronavírus miatti korlátozásokat követően különösen nagy élmény volt az újratalálkozás, mind nézői, mind előadói oldalról.

„Az ilyen fajta színházban a közönség újraértelmezi saját szerepét a nézőtéren, egy olyan előadás részévé válik, amely túlmutat a puszta szórakoztatáson és – a Proton Színház akaratának megfelelően – egyfajta látszatéletet ábrázol." Persinsala Teatro, Olaszország

Szkéné színház

2022 tavaszán pedig Nápolyban áll újra az olasz közönség elé a társulat. Az alapvetően repertoárszínházként működő Teatro Bellini műsorán rendszeresen szerepelnek vendégjátékok, egy-egy külföldi rendező munkásságát bemutatva, akikkel hosszabbtávú együttműködés a céljuk. A Proton Színház Látszatélet című előadását március 24. és 27. között négy alkalommal tűzik műsorra.

Spanyolországba ritkán jut el magyar társulat, a Proton Színház is csak 12 év és közel 120 vendégjáték után kapott először meghívást. A madridi Centro Dramático Nacional műsorán szerepelni így különleges megtiszteltetés volt a társulat számára. A kortárs műveket fókuszba állító színházban 2021 őszén óriási tapsviharral jutalmazták a spanyol nézők a Látszatéletet. 2022. április 8-10. között pedig a legrangosabb katalán színházban, a Teatre Lliure-ban is bemutatkozik az előadás. A kortárs előadóművészetre fókuszáló intézményt 1976-ban alapították a barcelonai független szcéna szakemberei, akik amellett, hogy saját produkcióikkal járják a világot, a világot is elhozzák a színpadjaikra. A tavaszi szezonukban a Proton Színház mellett többek közt Lola Arias, Miet Warlop és Oskaras Koršunovas, illetve a Hodworks munkái lesznek műsoron.

A magyar közönség legközelebb 2022. június 7-én és 8-án láthatja Látszatéletet a Trafó Kortárs Művészetek Házában.

Képet készítette: Velija Hasanbegović

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Lully–Molière: A kénytelen házasság
színház

Szentivánéji alumíniumtündöklésben Szentivánéji alumíniumtündöklésben
Horváth Csaba rendezése Székesfehérváron
Az Átrium Színház A trianoni csata című előadásáról
Filmszínházi keretek között debütált a Batsheva Dance Company felújított táncelőadása

Más művészeti ágakról

gyerek

Történetmesélés verssel és rakétával Történetmesélés verssel és rakétával
A Bolygó Bogozó negyedik beszélgetéséről
Lully–Molière: A kénytelen házasság
Daniel Kwan – Daniel Scheinert: Minden, mindenhol, mindenkor


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés