bezár
 

színház

2022. 03. 25.
Színházi és zenés kavalkád a Déryné Fesztiválon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Színházi és zenés kavalkád a Déryné Fesztiválon Több mint 50 ingyenes programmal, köztük koncertekkel és színházi előadásokkal várja a közönséget a Déryné Fesztivál július 20. és 24. között tíz helyszínen, Sátoraljaújhelyen és környékén. A második alkalommal megvalósuló rendezvényen fellép többek között Szabó Balázs Bandája, a Csík zenekar, a Kerekes Band, valamint Ferenczi György és a Rackajam.

A Déryné Fesztivál, amely az első évében több mint 2500 látogatót vonzott, az idén gazdagabb zenei kínálattal és színvonalas színházi produkciókkal várja az érdeklődőket. Kis Domonkos Márk, a Déryné Program és a Déryné Fesztivál igazgatója kiemelte, Sátoraljaújhelyen és környékén minden olyan érték találkozik, amely a Déryné Program missziója. A legfontosabb cél, hogy a kicsiktől a kamaszokon át az idősebb korosztályokig mindenki megtalálja a kedvére való kulturális programot, valamint, hogy ne csak Sátoraljaújhely és közvetlen környékén, hanem megyei szinten is meghatározó kulturális eseménnyé váljon a fesztivál.

Szkéné színház

A színházi produkciók között kiemelt szerepet töltenek be a Déryné Társulat előadásai. Bemutatják Sütő András Balkáni gerle című darabját, valamint Petőfi Sándor János vitéz és Weöres Sándor Holdbeli csónakos című művét. A fesztivál műsorában megtalálhatók a Déryné Program Országjárás és Vándorszínház alprogramjában szereplő alkotók is. Fabók Mancsi Bábszínháza A székely menyecske meg az ördög című előadást hozza el Széphalomra, a Zenthe Ferenc Színház A tanulmány a nőkről című produkciót, míg az Aradi Kamaraszínház A Zördög című darabját mutatja be. A műsort táncos, zenés produkciók is színesítik. Dánielfy Gergő előadásában lesz látható a Szimpla vágyak című mono-musical, valamint az Urban Verbunk is fellép a Völgyszínházban a Rózsa story című táncelőadással. A Petőfi 200 emlékévhez kapcsolódóan a Csavar Színház A helység kalapácsát, valamint A nagyidai cigányok című interaktív előadást mutatja be.

A fesztivál zenei palettáján olyan zenekarok szerepelnek, mint a Csík zenekar, Szabó Balázs Bandája, a Kerekes Band vagy Ferenczi György és a Rackajam. A fellépők között van a Borteraszon a Sentimento, a Gipsy Jazz Five, a Beatangok, a Valami Swing, a Fruzsikás, a Talamba, a Hutchky & Stars és a Resti Kornél zenekar. A Zsólyomkai pincesoron egy szál gitáros akusztikus produkcióval várja a közönséget Papp Sándor és Ritter István.

Széphalmon a Magyar Nyelv Múzeumát körülvevő Kazinczy Ferenc Emlékpark ad otthont a családi programoknak, köztük a Nagy János vitéz játéknak, de a gyerekek artistákkal, bohóccal, mesemondóval is találkozhatnak, valamint báb- és hangszerbemutató is helyet kap a programban. Emellett népi játszóház, népi mondókák és Kerekítő-foglalkozások is várják a gyerekeket.

Júliusban Sátoraljaújhely és környéke megtelik zenével, színházzal, kulturális és interaktív családi programokkal. A Kossuth Lajos Művelődési Központban, a Völgyszínházban, a Borteraszon, a Zsólyomkai Pincesoron, valamint Széphalmon, a Magyar Nyelv Múzeumában is szerveznek programokat. A mozgó színházi karaván, a Theater Wagen Alsóberecki, Füzér, Füzérradvány, Mikóháza, Hollóháza, Telkibánya és Boldogkőváralja településekre látogat.

A fesztivál programjairól további információ az esemény hivatalos oldalán érhető el.

Négyzetes kép a leadben: Déryné Program Facebook-oldala

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Kelet-Nyugati Alkotóműhely Felejtő című előadásáról
A Mohácsi testvérek Mágnás Miskája a 6szín Teátrumban
Horváth Csaba rendezése Székesfehérváron

Más művészeti ágakról

Neked már megvan a heti Praedád?
Első alkalommal adták át a Jerger Krisztina-díjat
A Prae körkérdése zeneszerzőkhöz: Kondor Ádám válaszol


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés