bezár
 

art&design

2022. 03. 31.
Jótékonysági aukcióban működik közre a Pintér Aukciósház
Kék Sárga Aukció az ukrajnai háború menekültjeiért
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Jótékonysági aukcióban működik közre a Pintér Aukciósház A művészeti szcéna szereplőit is cselekvésre késztetik az Ukrajnából napról-napra, percről-percre érkező lesújtó hírek, felvételek. Az Optinvest Zrt. ingatlanfejlesztő cég eltökélt abban, hogy segítséget nyújtson minden Magyarországra érkező menekültnek, akik az Ukrajnában dúló háború miatt az otthonuk elhagyására kényszerülnek. Ezért az Optinvest Zrt. és a Publicis Groupe Hungary a Pintér Aukciósház szakmai közreműködésével jótékonysági aukciót szervez, melyre 2022. április 6-án szerda este 19 órakor a nemrégiben megújult Irányi Palota báltermében kerül sor. Az aukció teljes bevételét az UNICEF és a Budapest Bike Maffia részére ajánlják fel.

Az aukcióra saját gyűjteményéből az Optinvest Zrt. cégvezető tulajdonosa és Pintér Péter, a Pintér Aukciósház vezetője is ajánl fel kvalitásos műveket, de az árverési anyag javarészt a galériával kapcsolatban álló és különböző műfajokban alkotó képzőművészek közreműködésével, összesen több mint száz alkotásból áll össze. A műveket az aukciósház felkérésére maguk a művészek – köztük Baksai József, Fehér László, Kondor Attila, Regős István, Verebics Ágnes és Wolsky András – ajánlották fel. A tételeket egybegyűjtő online katalógus elérhető a Pintér Aukciósház honlapján, míg az aukciós kiállítás március 30-tól látogatható az Irányi Palotában.

Az aukció szervezői szeretettel várnak minden érdeklődőt az eseményen, és bíznak abban, hogy minél több Magyarországra érkező, nehéz helyzetben lévő embertársunknak tudnak segíteni a jótékonysági árverés révén.

 

A négyzetes képen Wolsky András Random Angles című alkotásának részlete látható.
Fotó: Pintér Aukciósház

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Forrásbarlang az utcaszint alatt Forrásbarlang az utcaszint alatt
Ioana Stanca és Vető Orsolya Lia Soft as Water című kiállításáról
art&design

Alámerülés az abszurditás rejtelmeibe Alámerülés az abszurditás rejtelmeibe
Fiatal művésznők térhódítása az absztrakció világában
art&design

A névtelen Éva és a takargatnivaló A névtelen Éva és a takargatnivaló
Kritika Koleszár Stella Gaztett című kiállításáról a Horizont Galériában
art&design

A fürdő nem hazudik A fürdő nem hazudik
Bathroom – Sibitka Anna önálló kiállítása a Három Holló Galériájában

Más művészeti ágakról

Mayhem-koncert + Mortiis, Exodikon a Barba Negrában, 2022. április 29.
Interjú Pusker Júliával fordulópontokról, külföldi érvényesülésről, a klasszikus zenei előadóművészet minőségének alakulásáról
színház

A japán színház bűvöletében A japán színház bűvöletében
Beszélgetés Cseh Dáviddal a japán színházról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés