bezár
 

irodalom

2022. 04. 17.
Folytatódik a „Viszonylagos öröklét”
Nemes Nagy Ágnes 100 rendezvénysorozat
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Folytatódik a „Viszonylagos öröklét” 2022. április 20-án negyedik estjéhez érkezik a 100 éve született Nemes Nagy Ágnes tiszteletére indított irodalmi rendezvénysorozat, ezúttal egy Oscar-díjas film áll a középpontban.

2022-ben Nemes Nagy Ágnes Kossuth-díjas költő születésének századik évfordulójának tiszteletére a Petőfi Kulturális Ügynökség és a Petőfi Irodalmi Múzeum centenáriumi eseménysorozatot indított. Ennek keretében valósul meg a „Viszonylagos öröklét” – Nemes Nagy Ágnes 100 irodalmi beszélgető-sorozat Juhász Anna irodalmár vezetésével, a MOMkult partnerségében 2022 során minden hónapban.

Viszonylagos öröklét” – Nemes Nagy Ágnes 100 centenárium egyik jelentős eleme az a havonta jelentkező beszélgető-sorozat, mely során minden alkalommal egy-egy irodalmár, költő, alkotó, színművész, zenész szakmai és személyes aspektusokból mutatja be kapcsolódását Nemes Nagy Ágneshez. A sorozatban helyet kapnak különféle műfajok, illetve témakörök: film, színház, gyerekirodalom, háború, szerelem és barátság, valamint mindezek vagy bármelyek elegye.

A következő, immár negyedik estre 2022. április 20-án, szerdán este 19 órakor kerül sor a MOMkult Kupolatermében (1124 Budapest, Csörsz utca 18. www.momkult.hu); Juhász Anna irodalmár vendégei Harmath Artemisz irodalomtörténész, Deák Kristóf, az Oscar-díjas Mindenki film Balázs Béla-díjas rendezője, Ács Enikő énekes-dalszerző és Szamosi Zsófia színművész lesznek, az estre meglepetés produkcióval készülnek.

Az április 20-i esemény fókuszába a film kerül: miképp találkozik Nemes Nagy Ágnes lírai életműve a film területével? Miben forrás, előzmény egy film létrejöttéhez egy vers? S hol szerepel a költőnő életművében a gyermekirodalom? 

A Mindenki című, Oscar-díjas rövidjátékfilm - mely az első olyan magyar film, amely elnyerte az élőszereplős rövidfilmes Oscart és aminek rendezője Deák Kristóf -, az összefogás erejéről és a versenyszellem káros mellékhatásairól mond el egy felemelő történetet. Deák Kristóf a westminsteri egyetem rendező szakán végzett. A film középpontjában Balázs Árpád Bodzavirág című kórusműve szerepel, amit Nemes Nagy Ágnessel írt egy közös balatoni nyaraláson. A Mindenkihez fia, Balázs Ádám filmzeneszerző írta át a darabot, amit a Bakáts Téri Ének-Zenei Általános Iskola kórusa énekelt el.

Az esemény Facebook linkje itt érhető el.

Az eseményre itt tudnak jegyet vásárolni.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Bartis Attila Jávai kalandjairól mesélt
irodalom

Meteorológia Meteorológia
Vaktérkép

Más művészeti ágakról

színház

Erőszakra teremtett tér Erőszakra teremtett tér
Tóték a Kelet-Nyugati Alkotóműhely előadásában
Lully–Molière: A kénytelen házasság
gyerek

Meséljük együtt az ünnepeket! Meséljük együtt az ünnepeket!
Bajzáth Mária: Kerek élet fája, Lampion Könyvek, 2022
art&design

Kísérletek a humanizmus fenyítőbotjának hatástalanítására Kísérletek a humanizmus fenyítőbotjának hatástalanítására
Beszámoló a Poszthumanizmus és képzőművészet című beszélgetésről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés