bezár
 

irodalom

2022. 04. 24.
Befejezetlen múlt címmel eszmetörténeti konferenciát szervez az MMA MMKI
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Befejezetlen múlt címmel eszmetörténeti konferenciát szervez az MMA MMKI Befejezetlen múlt - Eszmetörténeti konferencia a XIX. és XX. század fordulójáról és ami belőle következett címmel konferenciát szervez hétfőn a Magyar Művészeti Akadémia Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézete (MMA MMKI) a Pesti Vigadóban.

Mint az MMA MMKI közleményében írják, a kronológiailag tágan értelmezett századforduló idején több olyan társadalmi, gazdasági, politikai, kulturális és művészeti probléma fogalmazódott meg, amelyekre máig sem találjuk a megfelelő választ, illetve számos egykor üdvözítőnek gondolt válaszról kiderült, hogy nem az, sőt nem egy közülük tragikus következményekhez vezetett.

"Az elmúlt években a százas évfordulók kapcsán sok szó esett az első világháborúról és az azt követő - a magyarság számára tragikus - békekötésről; a koronavírus okozta világjárvány pedig arra inthet többeket, hogy analógiát keressenek a spanyolnátha pusztításának korszaka és napjaink között" - teszik hozzá.

A szervezők közleménye szerint a konferencián kiderül, hogyan látták a századforduló gondolkodói önmagukat, hogyan látta őket a rá következő nemzedék, illetve hogyan látjuk mi ezt a korszakot.

A rendezvény 10 órától élőben követhető a kutatóintézet YouTube-csatornáján.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

irodalom

A mellékszálakra koncentráltam A mellékszálakra koncentráltam
Interjú Nagy Márta Júliával
Bartis Attila Jávai kalandjairól mesélt
irodalom

Mészöly Miklós Szekszárdja, Szekszárd Mészöly Miklósa Mészöly Miklós Szekszárdja, Szekszárd Mészöly Miklósa
Liebhauser János[szerk.] és Dicső Zsolt[szerk.]: Átfénylik rajtuk, Antológia Mészöly Miklós 100. születésnapjára, Kalligram Kiadó, Budapest 2021.

Más művészeti ágakról

Mayhem-koncert + Mortiis, Exodikon a Barba Negrában, 2022. április 29.
Interjú Pusker Júliával fordulópontokról, külföldi érvényesülésről, a klasszikus zenei előadóművészet minőségének alakulásáról
Daniel Kwan – Daniel Scheinert: Minden, mindenhol, mindenkor


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés