bezár
 

irodalom

2022. 04. 25.
Ismeretterjesztő és kulturális programok a vácrátóti botanikus kertben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ismeretterjesztő és kulturális programok a vácrátóti botanikus kertben Április 30-tól szeptember végéig ismeretterjesztő és kulturális programokkal várja a vácrátóti botanikus kertbe látogatókat az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat (ELKH) Ökológiai Kutatóközpont (ÖK) Kert a köbön elnevezésű fesztiválján.

A szervezők célja, hogy szórakoztató módon mutassák be az ÖK fő kutatási területeit, az ökológia, az evolúcióbiológia és a konzervációbiológia terén elért legújabb eredményeiket. Emellett a programmal fel szeretnék hívni a figyelmet a természetes élőhelyek megóvásának és az emberek környezetvédelmi felelősségvállalásának a jelentőségére is - olvasható az ELKH hétfői közleményében.

A rendezvényre látogatók ökológus és botanikus kutatók vezetésével fedezhetik fel az ország legjelentősebb botanikus kertjét számos kulturális program kíséretében.

A rendezvénysorozat első eseményén, április 30-án, egy evolúcióbiológus, egy zenetörténész és egy újságíró a kulturális evolúcióról, az emberi divatok, szokások, művészetek átadásáról, terjedéséről, változásáról beszélget majd. A következő programon, május 28-án, az áltudományokról és ezek művészeti megfelelőjéről, a dilettantizmusról esik majd szó. A témát egy művészettörténész, egy irodalomkritikus, egy képzőművész és egy kutató biológus járja körül.

A június 25-ei programon a résztvevők megismerhetik, hogy mit gondol egy zoológus, egy botanikus, egy etnoökológus és egy nyelvész a magyar táj és nyelv különlegességéről és hasonlóságáról más vidékek tájaival, történeteivel összehasonlítva.

A beszélgetések után a Binder Trió, a Hiperkarma, Horváth Sára Nina, valamint a Magashegyi Underground ad koncertet a botanikus kertben.

A rendezvénysorozat szeptemberben kétnapos fesztivállal zárul, amelyen fellép az Ivan & The Parazol, illetve a Sárik Péter Trió is.

Bővebb információ a www.kert3.hu weboldalon érhető el.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Vonnák Diána: Látlak, Jelenkor, Budapest, 2021.
Böszörményi Márton Infected Monstrum című regényének bemutatója az Írók Boltjában (Napkút kiadó, 2022)
Márton László: A kárpótlás, Kalligram Kiadó, Budapest, 2022.

Más művészeti ágakról

Trogmayer Éva és Egervölgyi Lilla legújabb mesekönyvéről
Csoma Sándor: Magasságok és mélységek


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés