bezár
 

film

2022. 04. 25.
Por és Istenpor a Szervátiusz Szalonban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Por és Istenpor a Szervátiusz Szalonban Jelenczki István rendező, operatőr, forgatókönyvíróval tartanak beszélgetést Por és Istenpor - Fénnyel írt költészet címmel hétfő este Budapesten, a Szervátiusz Szalon idei első rendezvényén.

Szervátiusz Tibor (1930-2018), a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas magyar szobrászművész halálának évfordulóján veszi kezdetét a Szervátiusz Szalon idei programsorozata - hangsúlyozta Szervátiusz Klára, Szervátiusz Tibor özvegye, a szalon elindítója az MTI-nek, hozzátéve: ezentúl minden évadot a szorbrászművészre emlékezve, halála napja (április 25.) évfordulóján indítanak el. Emlékeztetett arra, hogy a tavaly megnyílt Szervátiusz Szalon a két neves szobrászművész, Szervátiusz Jenő (1903-1983) és fia szellemiségét folytatva szervez kulturális és tudományos eseményeket.

Az idei első rendezvényen Jelenczki Istvánnal hallható beszélgetés, a filmrendező, operatőr idén megkapta a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) nagydíját. Az esten felidézik a művész pályafutását, Huszárik Kata verseket olvas fel. Az alkotó József Attila és Reményik Sándor költeményeiből készült filmetüdjeiből, valamint a Trianonról szóló Nem, nem, soha I-IV. című dokumentumfilmjéből is láthatók lesznek részletek.

Májusban, a szalon következő eseményén Petrás Mária Prima Primissima- és Magyar Örökség-díjas népdalénekes koncertje várja a közönséget.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Hu Bo: An Elephant Sitting Still
Velencében láttuk Reisz Gábor legújabb filmjét
Greta Gerwig: Barbie

Más művészeti ágakról

gyerek

Október 7-én és 8-án színes programok a múzeumban
Megnyitószöveg
gyerek

Gyermekprogramokkal, Kosztolányi-esttel és Misztrál-koncerttel várják az érdeklődőket a Hild-villában
Sors-ökológia, Budapest, Kis Présház, 2023. szeptember 15.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés