bezár
 

art&design

2022. 04. 29.
Pályázat Cseh Tamás emlékére
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Pályázat Cseh Tamás emlékére Cseh Tamás szellemi hagyatékához kapcsolódó képzőművészeti alkotásokra írt ki pályázatot a Budai Vároltalmazó Közalapítvány.

A Kossuth-díjas énekes, gitáros, zeneszerző pályafutása az I. kerületben, a vízivárosi Iskola utca egyik albérletében indult el. Ide költözött szerzőtársa, Bereményi Géza, akivel Cseh Tamás valamikor 1971 telén találkozott a pesti éjszakában, ezt követően pedig ebben a budai lakásban írták meg számos, azóta legendává érett dalukat - idézi fel az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében a Budai Vároltalmazó Közalapítvány.

Emlékeztetnek azonban arra, hogy az I. kerületben jelenleg viszonylag kevés alkotás őrzi Cseh Tamás emlékét. A közalapítvány ezért nyilvános művészeti pályázatot ír ki, amelynek keretében a művész szellemi hagyatékához kapcsolódó műveket vár.

A pályázat célja egyrészt, hogy az énekes-zeneszerző emlékéhez méltó képzőművészeti alkotások szülessenek, amelyek később a környékbeli kávézókban, éttermekben, kiállítótereken megjelenve hozzájárulhatnak a hagyaték megőrzéséhez, másrészt pedig, hogy támogassa és ösztönözze napjaink kortárs alkotóművészeit.

A pályaművek beküldési határideje június 30. A legjobb alkotások készítői pénzjutalomban részesülnek, a Facebookon legnépszerűbbnek bizonyuló pályamű készítője pedig közönségdíjat kap - áll a közleményben.

A pályázat részletei a https://www.varoltalmazo.hu linken olvashatók.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban
art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában
Závorszky-Simon Márton képei a Vízivárosi Galériában
art&design

Interjú Esterházy Marcellel a MODEM-ben tartott kiállítás kapcsán

Más művészeti ágakról

irodalom

A Gyász, hagyaték és túlélet József Attilánál alcímet viselő könyv a Kortárs Kiadó gondozásában látott napvilágot
Interjú Horváth Florenciával és Karádi Gergővel a Valójában senki című zenés irodalmi est kapcsán
irodalom

Krasznahorkai László Zsömle odavan című regényéről
Dev Patel: A Majomember


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés