bezár
 

színház

2022. 05. 03.
Harminc produkcióval várja a közönséget a Kőszegi Várszínház a nyáron
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Harminc produkcióval várja a közönséget a Kőszegi Várszínház a nyáron Három hónap alatt több mint harminc produkcióval várja nyáron a közönségét a fennállásának 40. évfordulóját ünneplő Kőszegi Várszínház.

A jubileumi szezon programjából kiemelkedik az a tíznapos ünnepi fesztivál július 14. és 24. között, amelynek keretében július 21-én bemutatják William Shakespeare Szentivánéji álom című művét – Takács Katalin, Hegedűs D. Géza, Epres Attila, Bányai Kelemen Barna, Waskovics Andrea, Tóth Zsófia főszereplésével, Dicső Dániel rendezésében – tájékoztatott közleményében Pócza Zoltán, a kőszegi várszínház igazgatója. Hozzáfűzte, több bemutatót is tartanak. Győrei Zsolt és Schlachtovszky Csaba Vízkereszti Gritti, avagy a bőrre menő játék című darabját Őze Áron rendezésében - amely a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínházzal közös előadás – például július 1-jén mutatják be.

Szkéné színház

Ismertetése szerint komolyzenei programjaik védnökségét Miklósa Erika operaénekes vállalta. Gyermekopera is szerepel a kínálatban Britten Noé bárkáját június 16-án láthatják a nézők, csakúgy mint Vajda Gergely karmester-zeneszerző Várfanfár című ünnepi nyitányát, amelyet a Kőszegi Várszínház 40. születésnapjára komponált.

A várszínház honlapján megtalálható műsorterv szerint májusban két alkalommal a szombathelyi Mesebolt Bábszínház produkciójával várják Kőszegre a legkisebbeket, július 1-jén a várszínház fennállásának  40. évfordulóját ünneplik gálaműsorral, június 3-án Összefogás címmel a Savaria Szimfonikus Zenekar közreműködésével tartanak koncertet, június 11-én a Pesti Művész Színház előadásában az Imádok férjhez menni című vígjátékot, június 18-án az Orlay Produkciós Iroda és a győri Vaskakas Bábszínház közös produkciójaként a Hogy szeret a másik című játékot, július 22-én a Festetics udvarban Nádasdy Ádám fordításában – a Katona József Színház vendégjátékaként – Dante Pokol című színjátékát láthatják a nézők.

Kép: Facebook

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Széttépett tündérmese Széttépett tündérmese
A Mohácsi testvérek Mágnás Miskája a 6szín Teátrumban
színház

A tehetetlenség érzése nehezen enged tapsolni A tehetetlenség érzése nehezen enged tapsolni
Rekviem egy álomért a Budaörsi Latinovits Színházban
A Fővárosi Nagycirkusz premier-előadása békét és összetartozást hirdet
Katona József Színház - Melancholy Rooms

Más művészeti ágakról

Neked már megvan a heti Praedád?
irodalom

Sötétben tapogatózni őrült világokban Sötétben tapogatózni őrült világokban
M. Nagy Miklós és Totth Benedek beszélgetése az idei PesText egyik kiemelt vendégéről, Vlagyimir Georgijevics Szorokinról
irodalom

Szív-fitness Szív-fitness
Helyzetjel
Interjú Pusker Júliával fordulópontokról, külföldi érvényesülésről, a klasszikus zenei előadóművészet minőségének alakulásáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés