bezár
 

irodalom

2022. 05. 11.
Újraindul a Betűleves irodalmi gasztroprojekt
A FISZ és a Szatyor Bár és Galéria szervezésében
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Újraindul a Betűleves irodalmi gasztroprojekt A Fiatal Írók Szövetsége és a Szatyor Bár és Galéria közös szervezésében májusban újraindul a Betűleves! Az irodalmi gasztroprojekt keretében hétről hétre FISZ-es szerzők eszik versbe vagy prózába a Szatyor étlapját, itt és most ugyanis a jó irodalomhoz a gyomron át vezet az út - tíz héten át, minden szerdán 11 órakor érkeznek a menüvel.

Gyomra az evésre ment rá – szinte szállóigévé vált a mondás Karinthy Frigyesről, a Hadik Kávéház legendás alakjáról. Gábor, az idősebbik fiú és az unoka, Karinthy Márton is megírja és elmeséli róla, hogy „Mohón, kicsit falánkul evett - körözöttet, rokfortot, ilyesmit saját kezűleg készített el. Gusztussal, sokáig keverte az ízletes pépet. A kenyérből nem szelt karéjokat, hanem törte. A levest szerette csészéből inni. Az utolsó években az evés kettős mámort jelentett számára.”

Mohóság nélkül, de a Karinthy előtt tisztelgő irodalom mámorában nemcsak ehhez a hagyományhoz, hanem a mára szinte minimálissá vált vagy teljesen kikopott ételkritika műfajához is szeretnének kapcsolódni, azt feléleszteni, maivá tenni. Eszközeik a költői képek, a ritmus és a gondolat – kortárs írók és költők verseiben és novelláiban, humoreszkjeiben idézik meg Karinthy szellemét 21. századi köntösben.

Az alkotásokat a Fiatal Írók Szövetségének közösségi média felületein teszik közzé hétről hétre.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Magyar Széppróza Napja a Fiatal Írók Szövetségénél
Bemutatták Márton Ágnes drámakötetét

Más művészeti ágakról

Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán
gyerek

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés