bezár
 

irodalom

2022. 05. 12.
Június 1-jéig lehet jelentkezni a PesText Fesztivál irodalmi pályázatára
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Június 1-jéig lehet jelentkezni a PesText Fesztivál irodalmi pályázatára Jeligés irodalmi pályázatot hirdetett Forrás/source hívószóval a PesText Nemzetközi Irodalmi Fesztivál; a pályázatra kortárs szerzők magyar nyelvű műveit várják legfeljebb 6000 leütés terjedelemben, műfaji megkötése nékül, azonban egy szerző csak egy, máshol még nem publikált alkotással nevezhet június 1-jéig.

A pályázat zsűrizése két körben zajlik: alapos előválogatást követően a legjobb tizenegy pályamű kerül az elismert szakemberekből álló főzsűri elé. Idén Cserna-Szabó András, Halász Rita és Bartis Attila dönt a szakmai díjról. A shortlistre került írások közül egy nyeri el a zsűri fődíját, egy pedig a közönségdíjat. Mindkét írást lefordítják angol nyelvre, valamint megjelenik a fesztivál zinjében is. A győztes szerzők bruttó 200-200 ezer forint jutalomban részesülnek és meghívást kapnak a PesText fesztiválra.

A világirodalmi fókuszú PesText irodalmi és kulturális fesztivált idén immár negyedik alkalommal rendezik meg szeptember 28. és október 1. között Budapesten a Magyar Irodalmi Jogvédő és Jogkezelő Egyesület (MISZJE) szervezésében. Az idei esemény kiemelt vendége lesz Vlagyimir Georgijevics Szorokin, a kortárs orosz irodalom egyik legizgalmasabb képviselője, A jég, a 23.000, A fehér négyzet és a Garin doktor szerzője. Május 19-én a PesText előestek programja részeként az orosz szerző könyveiről, hatásáról és a kortárs irodalomról is tartanak beszélgetést M. Nagy Miklóssal és Totth Benedekkel.

Az írásokat a pestextpalyazat@gmail.com címre kell elküldeni FORRÁS/SOURCE tárgymegjelöléssel. A programról részletek a Facebookon olvashatók.

Fotó: Facebook - PesText

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Helga Flatland, Malte Persson és Lilja Sigurðardóttir a PesText Nordicon
Turi Tímea és Gál Ferenc a Margón
Andrei Dósa: Füveskert
A Kötetlenül vendége Szenderák Bence volt

Más művészeti ágakról

Tanulmány Víkingur Ólafsson videóklipjéről
A Viszek egy szívet című antológiáról, Pagony, 2023
Pólik József: Balcsillag
Interjú Horváth Lóczi Judit és Fajgerné Dudás Andrea képzőművészekkel közös együttműködésről, anyaságról, pályakezdetekről, példaképekről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés