bezár
 

irodalom

2022. 05. 12.
Június 1-jéig lehet jelentkezni a PesText Fesztivál irodalmi pályázatára
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Június 1-jéig lehet jelentkezni a PesText Fesztivál irodalmi pályázatára Jeligés irodalmi pályázatot hirdetett Forrás/source hívószóval a PesText Nemzetközi Irodalmi Fesztivál; a pályázatra kortárs szerzők magyar nyelvű műveit várják legfeljebb 6000 leütés terjedelemben, műfaji megkötése nékül, azonban egy szerző csak egy, máshol még nem publikált alkotással nevezhet június 1-jéig.

A pályázat zsűrizése két körben zajlik: alapos előválogatást követően a legjobb tizenegy pályamű kerül az elismert szakemberekből álló főzsűri elé. Idén Cserna-Szabó András, Halász Rita és Bartis Attila dönt a szakmai díjról. A shortlistre került írások közül egy nyeri el a zsűri fődíját, egy pedig a közönségdíjat. Mindkét írást lefordítják angol nyelvre, valamint megjelenik a fesztivál zinjében is. A győztes szerzők bruttó 200-200 ezer forint jutalomban részesülnek és meghívást kapnak a PesText fesztiválra.

A világirodalmi fókuszú PesText irodalmi és kulturális fesztivált idén immár negyedik alkalommal rendezik meg szeptember 28. és október 1. között Budapesten a Magyar Irodalmi Jogvédő és Jogkezelő Egyesület (MISZJE) szervezésében. Az idei esemény kiemelt vendége lesz Vlagyimir Georgijevics Szorokin, a kortárs orosz irodalom egyik legizgalmasabb képviselője, A jég, a 23.000, A fehér négyzet és a Garin doktor szerzője. Május 19-én a PesText előestek programja részeként az orosz szerző könyveiről, hatásáról és a kortárs irodalomról is tartanak beszélgetést M. Nagy Miklóssal és Totth Benedekkel.

Az írásokat a pestextpalyazat@gmail.com címre kell elküldeni FORRÁS/SOURCE tárgymegjelöléssel. A programról részletek a Facebookon olvashatók.

Fotó: Facebook - PesText

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Vaktérkép
Bartis Attila Jávai kalandjairól mesélt
irodalom

Természetes, hogy értelmetlen Természetes, hogy értelmetlen
A Hazai Attila Irodalmi Díj idei díjazottja Szabó Marcell
irodalom

Zsolozsma téri bábszínház Zsolozsma téri bábszínház
Balassa Krisztián: Marionett fenomenál, Kalligram kiadó, Budapest, 2021.

Más művészeti ágakról

Testközelben – Érzékiség az új német filmekben
gyerek

Ünnepeljük könnyűzenével a gyermeknapot
Május 29-én 10h-15h közt minden a gyermekeknek szól a Müpa körül
Neked már megvan a heti Praedád?
Interjú Pusker Júliával fordulópontokról, külföldi érvényesülésről, a klasszikus zenei előadóművészet minőségének alakulásáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés