bezár
 

film

2022. 05. 14.
Szombaton tartják a Forgass a Földért! elnevezésű nemzetközi filmmaratont
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Szombaton tartják a Forgass a Földért! elnevezésű nemzetközi filmmaratont Ismét megrendezik hétvégén a Forgass a Földért! (Shoot4Earth!) elnevezésű, nemzetközi rövidfilmes versenyt Szekszárdon, amelyre a környezettudatosságról szóló filmeket várnak a szervezők.

A verseny célja, hogy a film eszközeivel felhívja a figyelmet a fogyasztói szokások megváltoztatásának szükségességére. Szombaton helyi idő szerint 10 órakor kezdődik; a résztvevőknek egy nap áll rendelkezésükre az egyperces film elkészítésére.

A szervezők a verseny kezdetén időzónánként több elemet ismertetnek, amelyből a készítőknek egyet kell beépíteni a versenyfilmbe. A filmek készítéséhez egyaránt használhatnak kamerát, kamerás mobiltelefont vagy kameraként működő fényképezőgépet, a versenydarabok műfaji megkötés nélkül lehetnek élőszereplős rövidfilmek, videoklipek vagy animációk.

A rendezvény fővédnöke Szili Katalin miniszterelnöki megbízott, a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács tiszteletbeli elnöke, a zsűri elnöke Lawrence David Foldes, az Oscar-díjakat odaítélő amerikai filmakadémia és a Diák Oscar-díj Végrehajtó Bizottságának tagja, társelnöke Szabó István Oscar-díjas filmrendező és Sandeep Marwah, az Indiában filmes képzést is nyújtó Ázsiai Filmes és Televíziós Akadémia alapító elnöke.

A filmmaratonra bárki bárhonnan nevezhet a verseny weboldalán. A játék összdíjazása 5000 dollár értékű pénz- és tárgyjutalom, a zsűri külön díjazza majd a magyar és a magyar diaszpórából érkező alkotásokat. A filmmaraton eredményét kedden online hirdetik ki. A Forgass a Földért! rövidfilmes versenyt 2013 óta rendezik meg Szekszárdon.

A négyzetes kép forrása: Shoot4Earth facebook oldala

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Filmvetítés a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központban
Akira Kurosawa: Káosz
Csuja László–Nemes Anna: Szelíd
film

Csillagporos ábrándok Csillagporos ábrándok
Paul Thomas Anderson: Licorice Pizza

Más művészeti ágakról

A Prae körkérdése zeneszerzőkhöz: Janca Ákos válaszol
irodalom

Szív-fitness Szív-fitness
Helyzetjel
irodalom

A mellékszálakra koncentráltam A mellékszálakra koncentráltam
Interjú Nagy Márta Júliával
Bartis Attila Jávai kalandjairól mesélt


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés