bezár
 

film

2022. 05. 17.
Online is nézhető az Úton – Hét nap a magyar Caminón
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Május 16-tól már online is elérhető az Úton – Hét nap a magyar Caminón című ismeretterjesztő road movie. A film főszereplője három zarándok: Farkas Pálma, Hinterdorfer Gábor és Páli Judit.

A filmben három zarándok útját követhetik végig a nézők, és az ő élményeiken keresztül ismerhetik meg a tájat, az épületeket, valamint a zarándoklét kihívásait.

„Nehéz volt otthagyni a családot, az anyaságot mindig úgy élem meg, mintha egy kötélen egyensúlyoznék a gyermekem és önmagam között. Már az indulásnál nagyon hiányoztak, a második napon padlóra is kerültem emiatt, de szerencsére fel tudtam állni belőle. Az adott erőt, hogy arra gondoltam, ha végig tudok menni ezen a zarándoklaton, az példát mutat majd a kislányomnak, hogy bármit el tud érni, ha szeretné" – mesélt motivációiról Farkas Pálma, a film egyik főszereplője.

Úton - Farkas Pálma

„Annak, aki a természetben dolgozik, mint én, nem szokatlan a szép környezet, a csend, a madarak csicsergése, viszont a zarándokútnak köszönhetően most nem a munkám részeként éltem meg. A lelki zarándoklat nem biztos, hogy az első pillanatban elkezdődik, el kell jutni arra a pontra, amikor a megtett kilométerek és a fáradtság vezet el odáig. Remélem a filmben való szereplésemmel hozzá tudok járulni ahhoz, hogy az emberek kedvet kapjanak imádkozni vagy részt venni egy zarándokúton – ha igen, akkor már megérte” – osztotta meg gondolatait Hinterdorfer Gábor, aki szintén a kamera előtt járta végig a zarándokutat.

Úton - Hinterdorfer Gábor

A harmadik főszereplő, Páli Judit gondolatai így hangzanak a zarándokútról:

„Azt éreztem, hogy a munkám mozgalmasabb időszaka ellenére jelek sorozata (és a csillagok szerencsés együtt állása) vezetett el erre a zarándoklatra, egy ajándék volt egy hétre kiszakadni a mindennapi mókuskerékből. Az út során nem ütköztem problémába vegán életmódom miatt: 13 éve vagyok vegetáriánus és három éve vegán, ezért előre tudtam tervezni, pakoltam snackeket a hosszabb távolságokra – még tönkölyös kekszet is sütöttem –, a zarándokszállásokon pedig tudtam főzni, de szinte minden étteremben lehetett kapni krumplit, salátát, párolt zöldséget is, amivel jól tudtam lakni” – beszélt a kihívásokról a harmadik főszereplő, Páli Judit.

Úton - Páli Judit

A film a Nemzeti Filmintézet támogatásával készült. A tévés premier után május 16-tól online is megtekinthetővé vált, így inspirációt, ösztönzést nyújthat a zarándoklatot tervezők számára.

Forrás: BUDAMOUNT

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Csáki László: Kék Pelikan
A 14. Frankofón Filmnapokról
Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál

Más művészeti ágakról

színház

Forgách András A játékos és a többiek című drámakötetének bemutatója
irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés