bezár
 

zene

2022. 05. 20.
Teljes az idén induló Reflektor fesztivál programja
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Teljes az idén induló Reflektor fesztivál programja Megvan az idén induló Rekflektor zenei fesztivál teljes programja: az eddigi fellépőkhöz csatlakozik még többek között a Nightmares On Wax, Oscar Jerome, Moses Boyd, Joel Culpepper és Alina Pash is július 14. és 16. között Budapesten.

Az Örs vezér tértől néhány percre lévő Fehérdűlőn fellép George Evelyn aka Nightmares On Wax DJ és producer, valamint Londonból Oscar Jerome, fiatal gitáros singer-songwriter.

Szintén az Egyesült Királyság fővárosából érkezik a fesztiválra Moses Boyd fiatal jazzdobos, dalszerző, producer, aki zenéjében ötvözi a jazz, a grime, a drum and bass és a jungle elemeit. Joel Culpepper élő produkcióban hozza a retro-futurista soul, r&b és funk dallamokat.

Jön a Music Moves Europe-díjas Alina Pash, ukrán énekesnő és rapper, aki hagyományos népzenei elemeket vegyít elektronikával és hip-hoppal. Fellép Tenderlonious, a brit underground jazz szcéna meghatározó arca,  kiadóvezető, fuvolista, szaxofonos, producer és DJ. Post-punkkal és az idei Beware Believers című albumukkal lép színpadra a Crows. 

Tristesse című, legújabb albumukat hozza el Super Besse formáció a magyar közönségnek. Kolozsvárról érkezik a Musspell elektronikával és vokálharmóniákkal kísérletező duója.

A magyar fellépők 19 produkcióval egészülnek ki. A nagyszínpadon zenél Hundred Sins és Samurai Drive elektronikus duó. Új lemezével érkezik a Mayberian Sanskülotts, Laiho és a török-magyar Nasip Kismet. A gitárzenei frontot erősíti a pszichedelikus alt-rockos Deep Glaze, a garázsrockban utazó Hocuspony és a magát postkrautpunkként definiáló Captain Average, vagyis Sallai Laci.

A poposabb singer-songwriter vonalat képviseli Solére és Kristoaf, míg a Paperdeer, az Agavoid és a Sophie M elektronikusabb irányból közelítenek a könnyedebb dallamok felé. Az éjszakai órákban a mius, Galactic Jackson és Bernáthy live szettje, illetve a Moonbase Patel Disco, DJ Gandharva & Von Yodi és az Obroni hallható.

További információért a fesztivál facebook oldala itt található.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Interjú Illés Mártonnal zenei energiákról, a kortárs zene helyzetéről, tanulmányokról
Háttérinterjú Balogh Máté Andrással, a kortársPRos Kft. és az Art is Business Egyesület alapítójával a kulturális és a forprofit szféra egymásra találásáról, igényekről és lehetőségekről
Pintér Tibor: Hangok és szavak erdeje könyvbemutató
A Prae körkérdése zeneszerzőkhöz: Horváth Márton levente válaszol

Más művészeti ágakról

Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Interjú Illés Mártonnal zenei energiákról, a kortárs zene helyzetéről, tanulmányokról
Szlovák est a Tiszatáj szerkesztőségében
Borda Réka: Égig érő csalán, Scolar kiadó, Budapest, 2022.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés