bezár
 

irodalom

2022. 05. 28.
A legjobb első prózakötet Margó-díja keresi gazdáját
Június 30-ig várják a nevezéseket a Margó-díjra
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A legjobb első prózakötet Margó-díja keresi gazdáját Az idén nyolcadik alkalommal keresi a legjobb első prózakötet szerzőjét a Margó Irodalmi Fesztivál; a Margó-díjra június 30-ig várják a nevezéseket.

A Margó-díj a kortárs irodalmat és az olvasást népszerűsíti, és legfőbb célja, hogy megmutassa a legerősebb pályakezdőket – olvasható a szervezők MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében.

Mint írják, a nyertes a díjjal 500 ezer forintot, kiemelkedő mértékű kereskedelmi és médiatámogatást, valamint próbafordítást is kap.

Az előző évekhez hasonlóan a Bookline a Margó-díj kiemelt támogatójaként tízmillió forint értékű médiatámogatással járul hozzá a nyertes könyv népszerűsítéséhez. A díjazott a Könyves Magazinon - ahol a kiválasztás folyamata is nyomon követhető - egyéves tárcasorozatot indíthat.

A díjra minden olyan, magyar nyelvű szerző által jegyzett első prózakötet nevezhető, amely 2021. július 1. és 2022. június 30. között jelent, vagy jelenik meg és kereskedelmi forgalomba került. A könyvet a kiadó vagy a szerző nevezheti. A beérkezett könyvekből a Könyves Magazin szerkesztőiből álló előzsűri választja ki a rövid listát, a győztesről ősszel dönt a szakmai zsűri.

A Margó-díjat 2022. októberében, az őszi Margó Irodalmi Fesztivál megnyitójával összekötött díjátadón veheti át az idei év legjobb elsőkötetes prózaművének szerzője. A díjról a www.margofeszt.hu oldalon található meg további információ, többekközt a nevezés folyamatáról.

A Margó-díjat 2022. októberében, az őszi Margó Irodalmi Fesztivál megnyitójával összekötött ünnepélyes díjátadón veheti át az idei év legjobb első prózakötetének szerzője.

margó 1

Korábbi díjazottak?

2015: Totth Benedek: Holtverseny
2016: Milbacher Róbert: Szűz Mária jegyese
2017: Szöllősi Mátyás: Váltóáram
2018: Mécs Anna: Gyerekzár
2019: Fehér Boldizsár: Vak majom
2020: Harag Anita: Évszakhoz képest hűvösebb
2021: Halász Rita: Mély levegő

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Grecsó fivérek estje
XII. Hajdúböszörményi Írótábor
A botanikus metszőfogak története 4.

Más művészeti ágakról

Megnyitószöveg
A Grecsó fivérek estje
A magyar szocialista kerámia története
Dukay Barnabás és Szécsi Lőrinc művei Pécsen


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés