bezár
 

zene

2022. 06. 10.
Halmos Béla vándordíj- és emlékérem átadása
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Halmos Béla vándordíj- és emlékérem átadása Június 14-én vehetik át a Halmos Béla vándordíjat és -emlékérmet az idei nyertesek, Csernók Klára és Rőmer Ottó a Hagyományok Háza Baráti Köre klubestjén.

Az Összemuzsikálni a nemzetet című emlékkoncerten Halmos Béla egykori hegedűjét 2022-ben Csernók Klára prímás, hegedűtanár nyerte el,  Rőmer Ottó prímás, hegedűtanár kiemelkedő közösségépítő munkásságát pedig Halmos Béla emlékéremmel jutalmazta a kuratórium. Június 4-én, Halmos Béla születésének 76. évfordulójának alkalmából megrendezett emlékkoncerten került megnevezésre a két díjazott neve.  Az emlékkoncert a Hagyományok Háza és a Halmos Béla által alapított Hagyományok Háza Baráti Köre közös szervezésében valósulhatott meg.

Halmos Béla sok évtizedes aktív tevékenysége során fáradhatatlanul dolgozott a magyar népi kultúra és a táncházmozgalom ügyéért, mind folklórgyűjtőként, mind a városi revival mozgalom irányítójaként szerteágazó tevékenységet folytatott.  A Sebő, majd a Kalamajka együttes prímása, a Zenetudományi Intézet munkatársa, a Táncház Egyesület tiszteletbeli elnöke, az Országos Táncháztalálkozó elindítója, a Táncház Archívum megalapítója, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Népzene Tanszékének egyik alapítója és tanára volt.
 

Kép forrása: https://www.facebook.com/hagyomanyokhaza/

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

A Prae körkérdése zeneszerzőkhöz: Solti Árpád válaszol
Beszélgetés Nyerges Andrással
Interjú Vizin Viktóriával eltérő kulturális tapasztalatokról, a külföldre költözés fontos állomásairól

Más művészeti ágakról

A Kokas-féle komplex művészetpedagógiai foglalkozás
Desiré Central Station 2022 – No Filter
Helikon lapszámbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés