bezár
 

zene

2022. 06. 25.
A Rienzi című opera koncertszerű előadásával zárult a Budapesti Wagner-napok
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Rienzi című opera koncertszerű előadásával zárult a Budapesti Wagner-napok A Rienzi című opera koncertszerű előadásával ért véget a június 9. és 22. között megrendezett Budapesti Wagner-napok a Müpában.

A Fischer Ádám karmester művészeti vezetésével, a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara és Énekkara közreműködésével zajló fesztiválon világhírű szólisták, Catherine Foster, Christian Franz, Tomasz Konieczny, Petra Lang, Jochen Schmeckenbecher, Schöck Atala, Egils Silins, Szemerédy Károly és Stefan Vinke mellett a beugró énekesek fellépését is elsöprő tapssal díjazta a közönség - olvasható a Müpa közleményében.

Felidézték, hogy az európai és a tengerentúli sajtó érdeklődése övezte Budapesti Wagner-napokon kétszer láthatta a közönség a Müpa legendás Ring-ciklusának korszerűsített változatát, amely mellett René Pape dalestjét és a Rienzi koncertszerű előadását is élvezhette a közönség.

Az idei fesztiválon a Müpa kétszer tűzte műsorra A Nibelung gyűrűjét olyan világhírű hazai és nemzetközi szólisták közreműködésével, mint Sorin Coliban, Daniel Brenna, Albert Dohmen, Walter Fink, Catherine Foster, Christian Franz, Tomasz Konieczny, Petra Lang, Pasztircsák Polina, Schöck Atala, Egils Silins és Stefan Vinke.

A közlemény szerint a Budapesti Wagner-napokon először szereplő Karine Babajanyan, Cornel Frey, Jochen Schmeckenbecher, Szemerédy Károly és Nadine Weissmann fellépését, valamint Cser Krisztián, Catherine Foster, Allison Oakes és Jongmin Park beugrását egyaránt tapsviharral fogadta a közönség.

A Ring-előadásokon a fesztivál művészeti vezetője, Fischer Ádám karmester irányította a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarát és Énekkarát. A tájékoztatás szerint a következő évadban 2023. június 4-23. között rendezik meg a Wagner-napokat, amelyen A nürnbergi mesterdalnokok, a négy egymást követő estén zajló Ring-produkció, valamint a Parsifal koncertszerű előadása mellett egy egyedülálló dalest is a program részét képezi, amelyen a dán Bo Skovhus ezúttal Gustav Mahler dalait adja elő.

 

Kép forrása: https://www.facebook.com/MupaBudapest/

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Megjelent a Csaknekedkislány új albuma
Scruton zenei írásainak magyar fordításáról
A Prae körkérdése zeneszerzőkhöz: Szőcs Márton válaszol
The Trousers: Animal Gun lemezbemutató, A38, 2022.11.12.

Más művészeti ágakról

Fehér Balázs Benő rendezése a Stúdió K-ban
Steven Spielberg: A Fabelman család
Légrádi Gergely: Alkalomadtán
Andrej Losak Szétrombolt kapcsolatok című filmje a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés