bezár
 

irodalom

2022. 07. 07.
Az ösztöndíjasok: Bakos Gyöngyi, Biró Zsombor Aurél, Élő Csenge Enikő, Hidas Judit és Székely Szabolcs
Új ferencvárosi József Attila Irodalmi Támogatás
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kihirdették a második alkalommal kiírt ferencvárosi József Attila Irodalmi Támogatás díjazottjait. A havi 100.000 forinttal járó féléves ösztöndíjat ezúttal már öt szerző kapta meg. 2022 júliusa és decembere között Bakos Gyöngyi, Biró Zsombor Aurél, Élő Csenge Enikő, Hidas Judit és Székely Szabolcs részesülnek a támogatásban – értesítették a szervezők a prae.hu művészeti portált.

Ferencváros Képviselőtestülete 2021 júliusában alkotta meg a József Attila Irodalmi Támogatásról szóló rendeletét azzal a céllal, hogy a kerület kulturális élete és a ferencvárosi kultúra budapesti szintű elismerése magasabb szinten kerüljön kifejezésre. Az ösztöndíj – életkoruktól függetlenül – szeretné támogatni azokat az alkotókat, akik legfeljebb három szépirodalmi, irodalomtörténeti, irodalomkritikai könyvvel rendelkeznek. A ferencvárosi önkormányzat a jelentkezői körnek köszönhetően lehetővé teszi azt is, hogy Ferencváros egész Budapest irodalmi központja lehessen. A határon túli magyarokért érzett felelősségvállalás és a kulturális gyökerek erősítése érdekében a rendelet a pályázás lehetőségét megnyitja Ferencváros testvérvárosaiban élő alkotók számára, érdemi támogatást és kulturális lehetőséget biztosítva nekik. Az első kiírás díjazottjai, Borsik Miklós, Csutak Gabi és Szaniszló Judit intenzív időszakot tudhatnak maguk mögött: publikáltak a ferencvárosi 9 Magazinban, szerepeltek a 9.tv-n, zsűriztek a Mester Galéria és Közösségi Tér középiskolás irodalmi pályázatán, olvastak fel kerületi rendezvényeken, és önálló idősávban szerepeltek a nyári Margó Fesztiválon.

Az öttagú zsűri, Erdős Virág, Fehér Renátó, Nádasdy Ádám, Sztarenki Pál és Várhegyi András ezúttal is nehéz feladattal nézett szembe, amikor a közel harminc színvonalas pályázatból pontozás útján sorrendet kellett felállítania. A díjátadón Erdős Virág, Fehér Renátó és Nádasdy Ádám laudálta a mostani ösztöndíjasokat. A ferencvárosi József Attila Irodalmi Támogatás következő pályázati kiírása szeptemberben várható.

Fotó: Ferencváros
(A fotóról a díjazottak közül Bakos Gyöngyi hiányzik)

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Vaktérkép
Transzdiszciplináris Traumatudomány: Trauma Kortárs és Történeti Perspektívákon Keresztül címmel angol nyelvű, nemzetközi nyári egyetem a CEU budapesti kampuszán, 2022 július 11-16.
Vaktérkép

Más művészeti ágakról

Adalékok Harnoncourt Máté-passiójához
Kerékgyártó Yvonne: Együtt kezdtük
A Prae körkérdése zeneszerzőkhöz: Magala Ronnie válaszol
Minyonok: Gru színre lép


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés