bezár
 

színház

2022. 07. 10.
Július végén kezdődik a Thealter fesztivál Szegeden
Tíz nap alatt, nyolc helyszínen 32 friss produkció
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Július végén kezdődik a Thealter fesztivál Szegeden Tíz nap alatt, nyolc helyszínen 32 friss produkcióval várja a Thealter fesztivál július végétől az innovatív, kortárs színház, a különleges események rajongóit Szegeden.

A közlemény szerint a Thealter fesztivál immár három évtizede a hazai független szcéna legizgalmasabb színházainak előadásait tűzi műsorára nyaranta. A programsorozat fő helyszíne ezúttal is a szegedi Régi Zsinagóga különleges hangulatú épülete lesz, de játszanak még többek közt a Szegedi Nemzeti Színház balett-termében, a Kisszínházban, a Grand Caféban és az újszegedi ligetben is.

Szkéné színház

Idén is a műfaji sokszínűség jellemzi a fesztivált: a prózai előadások mellett báb- és részvételi színházi darabot, monodrámát és performanszt is kínálnak a Szegedre látogató nézőknek.

A fesztivál hagyományaihoz híven a válogatásban ezúttal is számos díjnyertes alkotás lesz látható, a visszatérő fellépők mellett pedig most is lesznek olyan alkotók, akik első ízben mutatkoznak be a fesztiválon.

Ezúttal is kínál ősbemutatót a fesztivál: a nyitónapon, július 29-én látható a FÜGE Produkció és a szegedi MASZK Egyesület koprodukciója, Németh Nikolett Fajankó című darabja, melyet Kovács Dániel Ambrus állít színpadra.

A Thealter fontos jellemzője, hogy a válogatásban hangsúlyos helyet kapnak a fiatalok, a női alkotók és az aktualitásokra reflektáló kortárs dráma - ezúttal is számos ilyen produkciót láthat a közönség -, de a szokásosnál is markánsabban jelenik meg idén a programban a bábművészet.

Idén is lesz blog jr., a Thealter kritikusműhelye. A fiatal résztvevők fesztiváltudósításokat írnak Jászay Tamás, a Revizor kritikai portál főszerkesztője, a szegedi bölcsészkar oktatója mentorálásával, a Kritikus szekció pedig idén is online jelentkezik délutánonként.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Égnehéz a Kelet-Nyugati Alkotóműhely előadásában
A Kelet-Nyugati Alkotóműhely Felejtő című előadásáról
színház

Rekviem egy álomért a Budaörsi Latinovits Színházban
színház

Mentális egészségről Bodor Panna és az Ébredések Alapítvány jóvoltából

Más művészeti ágakról

art&design

Győri Blanka gondolatai* Joó Irma munkáiról
A Rumini című táncszínházi előadásról
Zoltán Gábor: Levegőt venni, Kalligram Kiadó, Budapest, 2022
art&design

Reflexió a Koreai Kulturális Központ Közös ihlet: hangul Jun Dongdzsu költészete nyomán című kiállításáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés