bezár
 

színház

2022. 08. 13.
Darázs címmel mutatnak be krimit a margitszigeti Kristály Színtéren
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Darázs címmel mutatnak be krimit a margitszigeti Kristály Színtéren Darázs címmel mutatnak be krimit Budapesten, a margitszigeti Kristály Színtéren; az iskolai zaklatásról szóló, érzékenyítő előadás Ördög Tamás rendezésében látható szeptember 30-tól.

A Delta Produkció és a Kristály Színtér közös előadása Kiss-Végh Emőkével és Sodró Elizával a főszerepben a Margitsziget új játszóhelyén látható - olvasható a Városmajori Szabadtéri Színpad MTI-hez eljuttatott közleményében.

Szkéné színház

A történet két egykori osztálytárs újbóli találkozását meséli el. A krimi a két nő közös iskolai múltjában gyökerezik, ahol a gyerekkori emlékek immár sérelmek és traumák lenyomataként köszönnek vissza, és határozzák meg felnőtt létüket, személyiségüket. Mindez az elkerülhetetlen végzetük felé sodorja őket - áll a darab ismertetőjében.

Mint írják, létezik egy bizonyos darázsfajta, ami csípésével olyan erős idegmérget juttat áldozata szervezetébe, hogy az percekre lebénul. Még egy ember is. "Állítólag ez a csípés okozza az egyik legnagyobb és legelviselhetetlenebb fizikai fájdalmat. Fiatalkori traumák is lehetnek ennyire fájdalmasak? Mi mindenre vagyunk képesek, hogy szabaduljunk tőlük?" - teszik fel a kérdést az előadás alkotói.

"A Darázs egy fordulatokkal teli, lebilincselő történet, amelyben újra és újra feladni kényszerülünk előítéleteinket, míg végül bekúszik bőrünk alá a lényegi mondanivaló, a bullying, azaz az iskolai zaklatás" - fogalmaznak a darab ismertetőjében.

Mint kiemelik, a darabot hosszú évekig játszották sikerrel Londonban. Morgan Lloyd Malcolm darabja Ördög Tamás rendezésében a 40 éves Kőszegi Várszínház nyári programsorozatában mutatkozott be. A Kristály Színtérrel közös produkció vállaltan törekszik a szórakoztatáson túl a társadalmi felelősségvállalásra is. Az előadás "segít felnyitni szemünket a szociális viszonyrendszerekben rejlő problémákra, mindannyiunk múltjában gyökerező, gyakran elhallgatott traumákra" - írják.

Az előadást 16 éves kor felett ajánlják. A darabot Bognár Péter fordítása nyomán Bíró Bence dolgozta át. A díszlet- és jelmeztervező Balázs Juli.

Négyzetes kép a leadben: hirnavigator.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

William Shakespeare – Kulcsár Noémi: Ahogy tetszik
Beszámoló a 9. VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozóról
A Kelet-Nyugati Alkotóműhely Felejtő című előadásáról
színház

Mary Shelley - Nick Dear Frankensteinje a Budapest Bábszínházban

Más művészeti ágakról

irodalom

Vlagyimir Georgijevics Szorokin és M. Nagy Miklós beszélgetése a PesText Fesztiválon
Interjú Vizin Viktóriával eltérő kulturális tapasztalatokról, a külföldre költözés fontos állomásairól
art&design

Kis Présház, 2022. szeptember 18., 20 óra


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés