bezár
 

színház

2022. 08. 16.
Vasárnapig lehet szavazni a Kaszás Attila-díj jelöltjeire
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Vasárnapig lehet szavazni a Kaszás Attila-díj jelöltjeire Vasárnap éjfélig várják a közönség szavazatait a Kaszás Attila-díj idei jelöltjeire: Harsányi Attilára, a Miskolci Nemzeti Színház, Ötvös Andrásra, a 6Szín, valamint Rába Rolandra, a Proton Színház jelöltjére a díj honlapján.

A díj a magyar nyelven játszó színművészek szakmai és emberi elismerése mellett Kaszás Attila szellemi hagyatékának ápolását is szolgálja. A fiatalon elhunyt színész komoly szerepet vállalt a közösségépítésben, ezért a díj odaítélésének fő kritériuma a kiemelkedő mesterségbeli tudás, művészeti teljesítmény mellett az adott társulatban vállalt jelentős közösségépítő szerep volt.    

Szkéné színház

A tájékoztatás szerint a Kaszás Attila-díj nagy elismertséget vívott ki az évek során; a díj győzteseit a szakma és a közönség együtt választja ki. A díjat a 12. kerületi önkormányzat alapította a Mozaik Művészegyesülettel közösen. Az elismerést a MANK gondozza az Magyar Művészeti Akadémia támogatásával, a szakmai szavazatokat pedig a Magyar Teátrumi Társaság gyűjti össze - áll a közleményben. Tavaly Rusznák András, a Radnóti Miklós Színház művésze, 2020-ban Földes Tamás a Budapesti Operettszínház művésze, 2019-ben Orosz Ákos, a Vígszínház tagja kapta az elismerést.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Beszélgetés Karsai Györggyel
A Kelet-Nyugati Alkotóműhely Felejtő című előadásáról
színház

A padlás című musical bemutatója a Veres 1 Színházban
színház

A The Sigmund Freud Show a Szkéné színpadán

Más művészeti ágakról

Mán-Várhegyi Réka: Vázlat valami máshoz, Magvető Kiadó, Budapest, 2022.
gyerek

Rajzpályázat általános iskolásoknak
Elmesélhető múltról és megélhető jelenről Gabriela Adameşteanuval és Esther Kinskyvel a Dunafeszten


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés