bezár
 

irodalom

2022. 08. 17.
Szarka Tamás a Margitszigeten mutatja be új lemezét
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Szarka Tamás a Margitszigeten mutatja be új lemezét A Margitszigeti Szabadtéri Színházban mutatja be új lemezét, az Esthajnalt Szarka Tamás augusztus 19-én pénteken.

Az album ihletője Makszim Gorkij egyik novellája, amely egy cigánytáborban játszódik, és büszkeség, szerelem, élet, halál témáját járja körül. Az elválaszthatatlan ellentétek vonzását megörökítő, megzenésített történetet Szarka Tamás és zenekara, valamint a Parno Graszt, Tóth Gabi és Reviczky Gábor adja elő. A Ghymes együttesből ismert énekes, dalszerző Szarka Tamás új anyaga, az Esthajnal két évvel A gyermek és a korona című szólólemeze után jelenik meg. "Ennek a novellának volt már egy színpadi és egy filmes változata. Korábban felkértek, hogy hangszereljem meg a darabot és írjak rá zenét, akkor született meg ennek a saját feldolgozásnak a gondolata. Eredetileg színdarabnak íródott, ezúttal azonban a lemezt mutatjuk be zenész barátaim közreműködésével" - idézték Szarka Tamás zeneszerzőt a közleményben.

Az Esthajnal egy tragikus szerelem története. A két embernek a vándorlás az élete, soha nem tudnak megérkezni igazán, mert az otthonuk az út maga. Annyira büszkék, szabadok és erősek, hogy még a legszebb kötöttséget sem viselik el, inkább belehalnak". Szükségem volt egy női szereplőre. Kerestem egy nagyon karcos hangú énekesnőt, akit végül Tóth Gabi személyében találtam meg. Nagyon örült a lehetőségnek, hiszen imádja a népzenét" - mondta Szarka Tamás. A koncerten fellépnek határon túli tehetségek is. A már dupla lemezzé bővült válogatás szcenikaibb színházi zenék és autentikus népzenei ihletésű dallamok egyvelege egy kifejezetten erre az estére írt novellával kiegészítve, amelyet Reviczky Gábor színművész előadásában hallhat a közönség. "Ezt a különleges történetet egy nagyobb zenekarral szerettem volna előadni, és ki más is lehetne tökéletesebb a feladatra, mint a műfaj egyik legjobbja, a Parno Graszt. Csodálatos amit művelnek, fantasztikus zenészek, szeretnivaló emberek" - szögezte le Szarka Tamás.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Az Ahol a folyami rákok énekelnek regényben és filmen
Helyzetjel

Más művészeti ágakról

színház

Operabeavató: A Bánk bán-sorozat I.
Trogmayer Éva és Egervölgyi Lilla legújabb mesekönyvéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés