bezár
 

zene

2022. 08. 21.
Ifjú tehetségek bemutatkozása
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ifjú tehetségek bemutatkozása Szeptember 2-án 18.30-19.30-kor fellépnek Régi Zeneakadémia Kamaratermében 10 és 19 év közötti, még felsőfokú tanulmányok előtt álló fiatal zenészek.

Az Európai Konzervatóriumok, Zeneakadémiák és Zeneművészeti Főiskolák Szövetségének (AEC) mintegy 300 tagintézménye Európa-szerte, sőt még azon kívül is szorosan együttműködve dolgozik a professzionális zenészképzés színvonalának folyamatos javításán, megújításán. A szövetséggel karöltve működő, 2018-ban alapított Fiatal Zenei Tehetségek Európában (YMTE) nevű szervezet munkájában olyan iskolák vesznek részt, amelyekben a tehetséges fiatalok felkutatása, speciális képzése már egész fiatal korban elkezdődik. A YMTE a 10 és 19 év közötti, tehát még a felsőfokú tanulmányok előtt álló ifjú muzsikusok minél magasabb színvonalú oktatásának előmozdítására 2021-ben immár második alkalommal nemzetközi munkacsoportot hozott létre, amelyben a különböző országokból érkező zeneművésztanárok osztják meg egymással legfrissebb szakmai tapasztalataikat, keresnek megoldásokat a legújabb problémákra, kihívásokra.

A munkacsoport 2022. szeptember 2-3-án Budapesten tartja első személyes találkozóját. Ennek tiszteletére jött létre az a rövid hangverseny, amelyen 6 fiatal, rendkívül tehetséges magyar, vagy Magyarországon tanuló muzsikus mutatkozik be a közönségnek. A három zongorista, egy hegedűs, egy csellista és egy fuvolista növendék a hazai zenészképzés két fellegvárában, a budapesti Bartók Béla Zeneművészeti Szakgimnáziumban és a Zeneakadémia Rendkívüli Tehetségek Képzőjében tanul. Reprezentatív koncertműsorukkal bepillantást nyújtanak az említett intézményekben folyó, nemzetközi összehasonlításban is igen magas színvonalú műhelymunkába.

A kép forrása: www.jegy.hu 

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről
Schubert NOW bejátszókoncert a BMC-ben

Más művészeti ágakról

Szálinger Balázs volt a Költőim sorozat vendége
Tóth Kinga AnnaMaria sings/singt/énekel című kötetének bemutatója
A Corvina Kiadó Plautus: Hét komédia című kötetéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés