bezár
 

film

2022. 08. 25.
Októberben ismét Filmtettfeszt erdélyi magyar filmszemle
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Októberben ismét Filmtettfeszt erdélyi magyar filmszemle A Filmtett Egyesület október 5. és 16. között szervezi meg a Filmtettfeszt erdélyi magyar filmszemle 22. kiadását - közölte szerdán az egyesület.

Két hosszú hétvégén, október 5. és 16. között ismét az előző év legjobb magyar játékfilmjeivel, erdélyi és magyarországi dokumentumfilmekkel, díjazott magyar kisjáték- és animációs filmekkel, kultikus klasszikusokkal és népszerű gyerekfilmekkel tér vissza az erdélyi vetítővásznakra a Filmtettfeszt. A rendezvénysorozat központja a szokásos módon Kolozsvár, ahol október 5. és 9. között tartanak filmvetítéseket. Emellett azonban 18 erdélyi városban és két községben is lesznek vetítések.

Idén is megszervezik a fesztivál versenyprogramját, a Filmgaloppot, amelyre fikciós rövidfilmekkel lehetett jelentkezni. A nevezett filmek előválogatása megtörtént, a versenyben maradt alkotásokat szakmai zsűri rangsorolja. A program részletei fokozatosan elérhetővé válnak a következő hetekben a Filmtettfeszt.ro honlapon - közölték a szervezők.
 

 

 


 

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Többek között Orvos-Tóth Noémi, Nyáry Krisztián és Kadarkai Endre beszélgetnek az alkotókkal
Egy házasság helyzete (2. évad)
Taika Waititi: Thor: Szerelem és mennydörgés

Más művészeti ágakról

irodalom

Vlagyimir Georgijevics Szorokin és M. Nagy Miklós beszélgetése a PesText Fesztiválon
Képtelen képrablás - Mesék a múzeumból, Pagony, 2022


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés