bezár
 

film

2022. 08. 25.
Októberben ismét Filmtettfeszt erdélyi magyar filmszemle
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Októberben ismét Filmtettfeszt erdélyi magyar filmszemle A Filmtett Egyesület október 5. és 16. között szervezi meg a Filmtettfeszt erdélyi magyar filmszemle 22. kiadását - közölte szerdán az egyesület.

Két hosszú hétvégén, október 5. és 16. között ismét az előző év legjobb magyar játékfilmjeivel, erdélyi és magyarországi dokumentumfilmekkel, díjazott magyar kisjáték- és animációs filmekkel, kultikus klasszikusokkal és népszerű gyerekfilmekkel tér vissza az erdélyi vetítővásznakra a Filmtettfeszt. A rendezvénysorozat központja a szokásos módon Kolozsvár, ahol október 5. és 9. között tartanak filmvetítéseket. Emellett azonban 18 erdélyi városban és két községben is lesznek vetítések.

Idén is megszervezik a fesztivál versenyprogramját, a Filmgaloppot, amelyre fikciós rövidfilmekkel lehetett jelentkezni. A nevezett filmek előválogatása megtörtént, a versenyben maradt alkotásokat szakmai zsűri rangsorolja. A program részletei fokozatosan elérhetővé válnak a következő hetekben a Filmtettfeszt.ro honlapon - közölték a szervezők.
 

 

 


 

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Michał Chmielewski: Roving Woman
Christopher Nolan Oppenheimeréről
Merész nők a cannes-i filmfesztiválon
Rob Marshall: A kis hableány

Más művészeti ágakról

Sors-ökológia, Budapest, Kis Présház, 2023. szeptember 15.
Szerelmi háromszög az első világháború árnyékában
Reflexió az azt beszélik az Orczyn kiállításra
art&design

Interjúk a Csontváry 170 kiállítás látogatóival


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés