bezár
 

art&design

2022. 08. 26.
Több mint 30 márka a Budapest Central European Fashion Weeken
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Több mint 30 márka a Budapest Central European Fashion Weeken Több mint harminc magyar és régiós divatipari márka tavaszi-nyári kollekciója mutatkozik be a 10. Budapest Central European Fashion Weeken (BCEFW), amely augusztus 29. és szeptember 4. között harminc kiegészítő programmal is várja az érdeklődőket.

A jubileumi, immár tizedik BCEFW megrendezésével a Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) szeretné erősíteni Budapest régiós divatipari főváros szerepét - mondta el a rendezvény csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján az MDDÜ vezérigazgatója. Jakab Zsófia hangsúlyozta, hogy a kreatívipar, ezen belül a divat- és designipar jelentősége folymatosan erősödik a magyar gazdaságban, miközben a divatipari márkák hozzájárulnak az országimázs formálásához, erősítik a kulturális identitást. Mint hozzátette, a BCEFW a jelenlegi háborús helyzetben kiemelt figyelmet fordít az ukrán divattervezőkre, a Ukrainian Fashion Weekkel együttműködésben. Forintos-Szűcs Anita, az MDDÜ vezérigazgató-helyettese felidézte, hogy a BCEFW eddigi kilenc szezonjában összesen 179 catwalk show-t és 163 kísérőrendezvényt tartottak meg, ezeken 130 magyar és régiós tervező mutakozhatott be több mint 18 ezres közönség előtt.

A divahéten immár megszokott vendégek a legrangosabb divatmagazinok szerkesztői, nemzetközi forgalmazók, stylistok, designerek és influenszerek, de jelentős a BCEFW közösségimédia-jelenléte is: az utóbbi két szezonban a Tik Tokon 1,5 millióan, az Instagramon pedig 13,5 millióan követték a rendezvényt - jegyezte meg. Forintos-Szűcs Anita elmondása szerint a Budapest Central European Fashion Weeket tudatosan a nagy nemzetközi divathetek előtt rendezik meg. Idén a BCEFW hétvégi divatbemutatóinak a Szépművészeti Múzeum ad otthont, ahol 15 magyar, 2 lengyel és 7 ukrán márka mutatkozik be catwalk show-kkal, és további 7 magyar kiállító termékei is megismerhetők lesznek. A közönséget már a hét elejétől 30 kiegészítő program várja városszerte, a külföldi divatáruházak beszerzőinek pedig deidkált showroomot is berendeznek - számolt be a részletekről Forintos-Szűcs Anita.

 

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Kis Présház, 2022. szeptember 18., 20 óra
Interjú Laczkovich Borbála kurátorral és Szigethy Anna képzőművésszel a Godot Katalizátor-díj kapcsán
Koller Margit Négy fal között című DLA mesterművéről
Neked már megvan a heti Praedád? 07.04-07.17

Más művészeti ágakról

irodalom

Vlagyimir Georgijevics Szorokin és M. Nagy Miklós beszélgetése a PesText Fesztiválon
Képtelen képrablás - Mesék a múzeumból, Pagony, 2022
Deres Kornélia Besúgó Rómeó, meglékelt Yorick című kötetéről
Elmesélhető múltról és megélhető jelenről Gabriela Adameşteanuval és Esther Kinskyvel a Dunafeszten


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés