bezár
 

zene

2022. 08. 27.
Légkondicionált nézőtér a Budapest Bábszínházban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Légkondicionált nézőtér a Budapest Bábszínházban Nyáron befejeződtek a munkálatok Budapesti Bábszínházban: a 400 fős nagyszínpadon és a 100 férőhelyes Ország Lili Stúdióban az új évadtól klimatizált nézőtér várja a közönséget - közölte pénteken a teátrum az évadnyitó társulati ülés után.

Megtartotta évadnyitó társulati ülését pénteken a Budapesti Bábszínház. Tájékoztatásuk szerint változatos programokkal készülnek a péntektől vasárnapig tartó Te!rézvárosi fesztiválra. Szombat délután a kisszínpadon jeleneteket láthat a közönség a Babaróka című előadásból, de lesz bábkiállítás is, valamint szeptember első felében elindul a Bábszínház új weboldala. Mint írják, a próbák már elkezdődtek az évad első bemutatójára. A hat éven felülieknek szóló Az utolsó bárány című humoros, karácsonyi mesét Cseri Hanna állítja színpadra. Ulrich Hub betlehemes története az összefogásról, a hitről, a reményről, a szeretetről szól, hét kicsit fura bárány kalandjain keresztül. A darab bemutatóját október 8-án tartják. Ebben az évadban még 3 új előadással készül a társulat. Hamupipőke történetét Kuthy Ágnes állítja színpadra, de ezúttal a kosztümös filmekből jól ismert korba, a 19. századi Angliába helyeződik a történet - olvasható a színház honlapján.

A Kísérleti Studió Ponttól Pontig kísérleti bábelőadás a pont és a különböző térdimenziók, az "egy" és a "több", az egyén és a sokaság kapcsolódási formáit tárja fel, míg a 16 éven felülieknek szóló Dekameron 2023 előadásban tíz kortárs magyar író története elevenedik meg. A társulati ülésen Ellinger Edina igazgató beszámolt arról is, hogy nyáron a társulat sikerrel szerepelt a Magyarországi Bábszínházak 15. Találkozóján Kecskeméten, Veszprémben a VEB2023 Európa Kulturális Fővárosa programsorozatban, az Ördögkatlan Fesztivál díszvendégeként pedig öt előadással készültek a közönségnek.
 

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről
Strauss Elektrája a Berlini Állami Operaházban

Más művészeti ágakról

színház

Forgách András A játékos és a többiek című drámakötetének bemutatója
Láng Orsolya Ház, délután című könyvének bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés