bezár
 

film

2022. 08. 29.
Arany Blende 2022: szeptember végéig tart a közönségszavazás
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az Arany Blende minden évben a legjobb filmelőzetest keresi. Idén 46 tavaly bemutatott magyar filmhez készült 50 előzetest neveztek az Arany Blende mezőnyébe. Most először plakátot is lehetett nevezni. Bár továbbra is a trailer a főszereplő, már azt is figyelembe veheti a zsűri, hogy a trailer és a plakát hogyan erősítik egymást, illetve a film kommunikációját. „A trailer nem jár egyedül” – hangzik az idei verseny mottója.

A teljes mezőny az aranyblende.hu oldalon megtalálható, itt zajlik a közönségszavazás is. A szavazók az Arany Blende közönségdíjáról döntenek.

A további díjakat idén is szakmai zsűri fogja odaítélni, melynek tagjai: Czakó Judit vágó, Goda Krisztina filmrendező és forgatókönyvíró, Harsányi Márton, a chicagói Weber Shandwick ügynökség stratégiai igazgatója, Steven Lovy trailer producer és Schweigert András, aki az AMC csatornahálózatnál a filmes csatornák kampányaiért felel.

2021-ben sok olyan film is moziba került, amelyeket korábban a koronavírus-járvány miatt nem tudtak bemutatni, ezért idén különösen sok trailer versenyez az Arany Blendén. Bedő Barna trailerproducer, aki tavaly és tavalyelőtt is fődíjas lett, idén 10 előzetessel szállt versenybe, de a Robbit Creative ügynökség is több trailert nevezett.

A közönségszavazás a honlapon szeptember végéig tart.

A díjátadó esemény októberben lesz. Most először közösen szervezi az Arany Blende stábja az eseményt a Friss Hús csapatával. Ebből az alkalomból több szakmai programot is terveznek a szervezők a trailerkészítés és a filmpromóció témájában.

Néhány tavalyi és tavalyelőtti nyertes:

> 2021-ben a  Mellékhatás című sorozat trailere nyert fődíjat

> 2020-ban a fődíjas A létezés eufóriája előzetese

> 2020-ban Ezüst Blendét nyert a Drakulics elvtárs trailere
 

Forrás: Arany Blende

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Interjú Vermes Dorkával az Árni című első nagyjátékfilmjéről
Anna Hints: Smoke Sauna Sisterhood
Prikler Mátyás: Hatalom

Más művészeti ágakról

Szálinger Balázs volt a Költőim sorozat vendége
színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról
art&design

Múzeum készül Mexikóvárosban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés