bezár
 

irodalom

2022. 08. 28.
Új utazótárlat a Kertész Imre Intézettől
Kulturális centrumoknak és oktatási intézményeknek
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Új utazótárlat a Kertész Imre Intézettől Új, ingyenes utazótárlatot kínál kiállítóhelyeknek, kulturális centrumoknak és oktatási intézményeknek a Kertész Imre Intézet.

Ingyenesen letölthető és utaztatható formában is elérhető a Kertész Imre Intézet legújabb időszaki kiállítása, amely Nobel-díjas írónk életútját mutatja be főbb műveinek máig érvényes üzenetein keresztül. A tizennégy roll-up-ból álló kiállítási anyag és nyomtatható tablók a Kertész Imre Intézet honlapján, az aktuális kiállítások menüpont alatt találhatók. A tárlat anyagát a www.kerteszintezet.hu weboldalon történő regisztrációt követően ingyenesen igényelhetik könyvtárak, művelődési házak, kulturális centrumok, irodalomkedvelő közösségi terek, kiállítóhelyek vagy akár oktatási intézmények is - közölte az intézmény.

A Kertész Imre munkái mellett Arthur Koestler, Giorgio Pressburger, Petri György és Pilinszky János hagyatékrészeit, valamint Sziveri János teljes hagyatékát is kezelő Intézet a Múzeumok éjszakáján nyitotta meg kültéri kiállítását a Benczúr utca 46. szám előtt. A Szabadságról című Kertész Imre-tablókiállítás a kéziratok és fényképek mellett Nobel-díjas írónk szépprózai műveiből, naplófeljegyzéseiből és nyilatkozataiból válogat. A hét, egyenként kétoldalas tablóból álló tárlat olyan főbb témakörök köré rendeződik, mint a szabadság és valóság; a túlélés és önmegértés; az egyén, a sors és a történelem viszonya; a tudás és a felelősség; a remény és a szeretet. A kiállítás megidézi az auschwitzi túlélő tapasztalatait csakúgy, mint az Európa nyomasztó örökségét kíméletlenül elemző és a hazánk, kultúránk jövőjéért aggódó magyar író gondolatait is.

A kép forrása: www.kerteszintezet.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
kabai lóránt el sem kezdett versek kötetbemutató és kiállításmegnyitó Miskolcon
irodalom

Vaktérkép

Más művészeti ágakról

gyerek

Kabóca Bábszínház: Dödölle
A 14. Frankofón Filmnapokról
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés