bezár
 

irodalom

2022. 09. 23.
Szlovákia lesz a könyvfesztivál díszvendég országa
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Szlovákia lesz a könyvfesztivál díszvendég országa Szlovákia irodalma kerül a középpontba a 27. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon, amelyen 130 kiállító, több mint 40 külföldi szerző és 150 program várja a közönséget szeptember 29. és október 2. között a Millenárison, a Nemzeti Táncszínházban és az Európa Ponton - hangzott el az esemény csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Gál Katalin, a rendezvényt szervező Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének (MKKE) elnöke elmondta, hogy a fesztivál díszvendége Szvetlana Alekszijevics Nobel-díjas író, oknyomozó újságíró lesz. A belorusz alkotó a pódiumbeszélgetéssel egybekötött ünnepélyes megnyitón veszi át jövő csütörtökön a Budapest Nagydíjat, amelyet Karácsony Gergely főpolgármester ad át.

Deák Renáta, a Bázis-Magyar Művészeti és Irodalmi Egyesület Szlovákiában elnökségi tagja a szlovák díszvendégségről elmondta, hogy a négynapos fesztivál alatt 29 szlovák mű magyar fordítását és 10 szlovákiai magyar szerző művét mutatják be.

Karádi Éva, az Európai Elsőkönyvesek Fesztiválja koordinátora kiemelte, hogy immár huszadik alkalommal rendezik meg az eseményt, az idén 20 európai országból érkeznek fiatal szerzők az Európa Pontba.

Kép forrása: bookfestival.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

irodalom

Balázs Imre József Éjszakák a zenben című kötetének bemutatója
Ladik Katalint köszöntöttük, valamint Idővitorla című könyvének bemutatóján jártunk
Cantu Mari Go című könyvének bemutatója

Más művészeti ágakról

Sándor L. István: A Katona és kora. Az indulás irányai
The Trousers: Animal Gun lemezbemutató, A38, 2022.11.12.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés