bezár
 

art&design

2022. 09. 24.
Október elején nyílik meg a 7. Székelyföldi Grafikai Biennálé kiállítása
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Október elején nyílik meg a 7. Székelyföldi Grafikai Biennálé kiállítása Október elején nyílik meg a 7. Székelyföldi Grafikai Biennáléra beérkezett munkákból kiválogatott tárlat, és ebből az alkalomból átadják a biennálé díjait is - közölték pénteken a szervezők.

Október 5-én Mettrai Pongchomporn thaiföldi művész, a 6. Székelyföldi Grafikai Biennálé fődíjasa egyéni kiállításának megnyitójával keződik a biennálé eseménysorozata Sepsiszentgyörgyön. Ugyanazon a napon A madár él / Baász Imre - tanútörténetek és a nyomtatás gondolata című kiállítás nyílik meg a MAGMA Kortárs Művészeti Kiállítótérben.

Október 6-án a biennálé hivatalos megnyitóján és díjátadó ünnepségén vehetnek részt az érdeklődők az Erdélyi Művészeti Központban. A kiállítást Ferencz S. Apor kurátor és Kányádi Iréne művészettörténész nyitja meg. Október 7-én Csíkszeredában folytatódik az eseménysorozat: a Csíki Székely Múzeumban a biennálé idei anyagát bemutató kiállítás nyílik meg.

A Székelyföldi Grafikai Biennálé a grafikusi szakma jelentős nemzetközi fórumává vált. Fontosságát az is igazolja, hogy az idén 62 országból jelentkeztek műveikkel az alkotók. A tíz hetes jelentkezési időszak alatt csaknem 2000 pályamunka érkezett be 844 alkotótól. A szakmai zsűri 303 alkotást válogatott be a kiállítás anyagába.

Kép forrása: biennial.ro

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Gondolatok a Geometric Environments című kiállításról
art&design

L. Juhász Ilona szegedi előadása
art&design

Szalay Péter 41. születésnapját ünneplő kiállításáról
Neked már megvan a heti Praedád?

Más művészeti ágakról

Sándor L. István: A Katona és kora. Az indulás irányai
Mark Mylod: A menü
Foci, vers, próza, gyerekirodalom


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés