bezár
 

zene

2022. 10. 04.
Az év ősbemutatójának választotta az Opernwelt Eötvös Péter darabját
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az év ősbemutatójának választotta az Opernwelt Eötvös Péter darabját Az egyik legjelentősebb német kulturális folyóirat, az Opernwelt idén is évkönyv formájában összegezte az elmúlt évad legkiválóbb előadásait. Eötvös Péter Berlinben színre vitt, Sleepless című operáját a Zürichi Operában előadott Stefan Wirth-darabbal együtt választották a legjobb ősbemutatónak – áll a fidelio.hu-n.

A német Opernwelt folyóirat 2022-es évkönyvében az évad operaháza a Frankfurti Opera lett, többek között merész repertoárválasztása és kifinomult zenei megvalósításai miatt. A legjobb énekes Vera Lotte Boecker, a legjobb rendező Kirill Serebrennikov, míg a legjobb karmester Kirill Petrenko.

Az évad ősbemutatója Eötvös Péter Sleepless című operája lett, melyet 2021 novemberében mutattak be a Berlini Állami Operában, Mundruczó Kornél rendezésében. A produkciót koncertszerű előadásban a budapesti közönség is láthatta, áprilisban a Müpában, Berlinben pedig legközelebb 2023 júniusában szerepel műsoron. A magazin portrét is közölt a zeneszerzőről. A kategória másik győztese Stefan Wirth Leány gyöngy fülbevalóval című darabja, a Zürichi Opera produkciójában.

Az év újrafelfedezése Ernest Guiraud és Karol Rathaus operái lettek. A magazin díjazta még Christian Gerhaher Schumann-lemezét és Heinz Holliger Lunea című operájában nyújtott produkcióját, valamint méltatta Hans Neuenfels rendező, Volker Hagedorn, illetve Sabine Zurmühl könyvét.

A kép forrása: fidelio.hu

 

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele
A 180-as Csoport című kötet bemutatója
JPEGMAFIA & Danny Brown: SCARING THE HOES
Recenzió Ábrahám Márta: Chaconne-kézikönyvéről

Más művészeti ágakról

Szálinger Balázs volt a Költőim sorozat vendége
gyerek

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában
színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés