bezár
 

irodalom

2022. 10. 04.
Ismét megrendezik a Magyar Könyvkiadók Napját Szegeden
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Hatodik alkalommal rendezi meg az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara legnagyobb rendezvényét, a Magyar Könyvkiadók Napját. Az esemény lényege, hogy helyet biztosítanak az irodalom neves alakjainak arra, hogy bemutathassák új köteteiket, találkozhassanak a szegedi közönséggel, és hogy egyben a résztvevőkhöz is közelebb hozzák a hazai irodalmi szcénát. A programok október 5-6-án napközben a BTK főépületében, esténként pedig a kar irodalmi tematikájú kávézójában, a Café Radnótiban kapnak majd helyet. A belépés díjtalan.

Meghívott vendégként a két nap során bemutatkozik többek között a Zsoldos Péter-díjas regény szerzője, Baráth Katalin, a még a rendezvény után megjelenő, Nádas Pétert köszöntő kötet írója, Károlyi Csaba és az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Pagony Könyvkiadó vezetője, Kovács Eszter is. A fiatalabb generáció és az online tér sem maradhat ki: szerda este Bognár Edmond (Edmond Könyvkuckója) és Veszprémi Szilveszter (Egy meleg srác olvas) beszélgetnek majd az online irodalomnépszerűsítésről. A rendezvény csütörtök este a hagyományos író-filozófus felolvasóesttel zárul majd, amelyen meghívott előadók (Bencsik Orsolya, Szilasi László, Mogyoródi Emese, Gyenge Zoltán, Laczkó Sándor) olvassák fel a „válság” témához kötődő írásaikat. A megnyitón beszédet mond: Prof. Dr. Gyenge Zoltán – az SZTE BTK dékánja és Prof. Dr. Szilágyi Zsófia – az SZTE BTK általános és tudományos dékánhelyettese.

A részletes program az SZTE BTK honlapján, ide kattintva olvasható.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
irodalom

Mechiat Zina volt a Boggie: Költőim rendezvénysorozat februári vendége
Kiszely Márk volt a Kötetlenül sorozat vendége
Weber Kristóf Keringő című regényének bemutatója


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés