bezár
 

zene

2022. 10. 12.
Diana Krall jövőre újra Budapesten lép fel
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Diana Krall jövőre újra Budapesten lép fel Hetedik magyarországi koncertjét adja jövőre Diana Krall. A kétszeres Grammy-díjas, világhírű kanadai dzsesszénekes, zongorista és zeneszerző 2023. május 21-én lép fel Budapest Sportarénában - közölte a szervező Live Nation kedden az MTI-vel.

Diana Krall lemezei több mint 15 millió példányban fogytak világszerte, ő az egyetlen énekesnő, akinek nyolc albuma is a Billboard dzsesszlista élén kezdett. A művész idén augusztusban nagy sikerű koncertet adott a VeszprémFesten.

A Vancouver melletti Nanaimóban született énekesnő Kanada nyugati részén nőtt fel, és négyéves korában kezdett zongorázni. Tizenöt évesen már helyi dzsessz bárokban lépett fel, ösztöndíjat kapott a rangos bostoni Berklee College-ba. Debütáló albuma 1993-ban jelent meg Stepping Out címmel, az áttörés 1999-ben jött el a When I Look in Your Eyes című anyaggal, amely 52 héten át vezette a Billboard dzsessz toplistáját, platinalemez lett az Egyesült Államokban és Kanadában is. Diana Krall következő albuma, a The Look of Love (2001) bekerült a Billboard albumlista legjobb tíz felvétele közé.

Felvételei számos filmben felcsendültek, előadói szerepkörét az évek alatt kiterjesztette a dalszerzésre, a produceri munkára és a hangszerelésre is. Számos világhírű előadóval, köztük Paul McCartney-val, Barbra Streisanddal és Tony Bennettel dolgozott együtt, sokat turnézik, mindenütt telt házak előtt, fellép a legnagyobb dzsesszfesztiválokon, valamint az észak-amerikai, az európai, az ázsiai és az ausztrál koncerttermekben.

 2009-ben a Billboard magazin a kétezres évtized második legnagyobb dzsesszművészének választotta. Szinte minden jelentős szakmai elismerést bezsebelt három évtizede tartó karrierje során.

A kép forrása: chaospin.com

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Strauss Elektrája a Berlini Állami Operaházban
Schubert NOW bejátszókoncert a BMC-ben
Dukay Barnabás és Szécsi Lőrinc művei Pécsen

Más művészeti ágakról

Szálinger Balázs volt a Költőim sorozat vendége
gyerek

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában
irodalom

Fehér Enikő Az analóg ember című könyvének bemutatója


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés