bezár
 

zene

2022. 10. 27.
Kanadában koncertezik a Kelemen Kvartett
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kanadában koncertezik és mesterkurzust is tart a Kelemen Kvartett az első alkalommal megrendezett magyar örökség hónapjában.

A Kelemen Kvartett Vass-Salazar Mária, Magyarország kanadai nagykövete meghívására érkezett Kanadába a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) támogatásával - közölte az együttes az MTI-vel.

Az október 23-i ünnepségen a Kelemen Barnabás által vezetett kvartett Bartók- és Haydn műveket-játszott.

Az októberben Ontario tartományban első alkalommal megvalósuló magyar örökség hónapja programsorozat részeként a Kelemen Kvartett október 24-én, az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából adott teltházas koncertet a Carleton Dominion Chalmers Centre-ben Kanada magas rangú politikusai, közéleti méltóságok és a nemzetközi diplomácia mintegy 80 képviselője jelenlétében.

A koncertet Vass-Salazar Mária nagykövet nyitotta meg. Az 1956-os forradalom előtt tisztelgő koncert vendégei között volt Anthony Rota kanadai házelnök, Jean Chrétien volt kanadai miniszterelnök, David L. Cohen, az Egyesült Államok kanadai nagykövete, Ivan Jurkovics apostoli nuncius, Michel Miraillet, Franciaország kanadai nagykövete, Marc Gold szenátor, Mary Coyle szenátor, valamint Christopher Deacon, a National Arts Centre elnök-vezérigazgatója és Barry Shiffmann, a Taylor Akadémia igazgatója, a Glenn Gould School dékánhelyettese és kamarazenei igazgatója.

A vonósnégyes következő fellépése, amelyre minden jegy elkelt, a Kanadai Királyi Konzervatórumban (RCM), Torontóban lesz. Az RCM kamarazenekar előadja Bartók Béla Divertimento című művét is, a koncertmester Kelemen Barnabás lesz, a második hegedűpultot Kokas Katalin vezeti. A kvartett mesterkurzust is tart a konzervatórium diákjainak.

A kép forrása a jegy.hu.
 

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele
A 180-as Csoport című kötet bemutatója
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés