bezár
 

színház

2022. 10. 27.
Elhunyt Tompa Klára színművész
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Elhunyt Tompa Klára színművész Elhunyt 48 éves korában Tompa Klára színművész, a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulatának tagja - közölte szerdán az erdélyi teátrum.

A színművész a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem oktatója is volt, így a marosvásárhelyi színház és a felsőoktatási intézmény is saját halottjának tekinti.

Szkéné színház

"Megrendülten vesszük tudomásul, hogy Tompa Klára színész kollégánk, öt évnyi küzdelmet követően, 48 éves korában a végzetes kór áldozata lett. Emberi és művészi kvalitásai pótolhatatlanok, rövid élete és pályafutása alatt maradandót alkotott, csodálatos emlékeket hagyott ránk" - olvasható a színház közleményében.     Tompa Klára 1973. november 10-én született Marosvásárhelyen. 1994-1998 között végzett a marosvásárhelyi Szentgyörgyi István Színművészeti Egyetem színész szakán, 1998-tól a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház tagja volt. Szintén 1998-tól számos színészgeneráció osztályvezető tanáraként oktatott a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetemen, szakterülete a színeszmesterség volt, az improvizáció és a zenés színészmesterség.     Rövid pályafutása alatt több mint negyven karaktert alakított a marosvásárhelyi színház színpadán, művészi tevékenységét több díjjal is elismerte a szakma - olvasható a közleményben.

A kép forrása a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem facebook oldala.
 

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről
Szálinger Balázs volt a Költőim sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés