bezár
 

színház

2022. 11. 06.
Tamási Áron darabját láthatták hátrányos helyzetű felnőttek a Nemzetiben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Tamási Áron Vitéz lélek című darabját láthatták hátrányos helyzetű felnőttek ingyenesen az #anemzetimindenkie program részeként a Nemzeti Színházban

A 2019-ben kezdődő programot olyanoknak indította az intézmény, akiknek a körülményei nem teszik lehetővé, hogy rendszeresen színházba járjanak.

Szkéné színház

Ebben az évben november 3-án és 4-én Tamási Áron Vitéz lélek című darabjára invitálták a közönséget - közölték.

A 185 éves Nemzeti Színház annak idején azért jött létre, hogy mindenkié legyen - idézi a tájékoztató Vidnyánszky Attilát, a színház vezérigazgatóját, aki egyebek mellett azt is hangsúlyozta, hogy az elődökkel együtt ő is hisz abban, hogy "ez az egész nemzet színháza, minden magyaré, így az önöké is".

Tamási Áron A Vitéz lélek című darabját 2013-ban mutatták be, ez volt Vidnyánszky Attila első rendezése a teátrum főigazgatójaként. A darabról az igazgató azt mondta, hogy egy szép mese " a hitről, és arról, hogy mindig lehet újrakezdeni, hiszen képesek vagyunk rá, mi, magyarok különösen".

Olyanokat hívtak meg az előadásra, akik még sohasem, vagy ritkán járnak színházban. A résztvevők kiválasztásában segítséget nyújtottak a különféle karitatív szervezetek és gondozóintézmények - mondta Pintér Szilvia, a program szervezője.

Az idei előadásokat láthatták szociális és gyermekvédelmi szervezetek és intézmények nevelői, ellátottjai, munkatársai, valamint hajléktalanokat segítő szolgálatok és alapítványok ellátottjai és segítői, a Soroksári Önkormányzat meghívottjai, és a Nagycsaládosok Országos Egyesületének tagjai.

A #anemzetimindenkie program decemberben, januárban és februárban folytatódik - áll a közleményben.

Fotó: nemzetiszinhaz.hu
 

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Operabeavató: A Bánk bán-sorozat I.
színház

Budaörsi Szentivánéji álom a Városmajorban
színház

Interjú Gáspár Ildikó rendezővel külföldi tapasztalatokról, az érvényesülés különböző lehetőségeiről dramaturgként és rendezőként

Más művészeti ágakról

Piros orr mesék - kötetbemutató
The Trousers: Animal Gun lemezbemutató, A38, 2022.11.12.
Foci, vers, próza, gyerekirodalom


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés