bezár
 

zene

2022. 11. 13.
Az Észt Filharmónia Kamarakórusának adventi koncertje
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
November 27-én 19:30-tól a Müpában lép fel az Észt Filharmónia Kamarakórusa Tõnu Kaljuste vezényletével – olvashatjuk az intézmény honlapján.

A nemzetközi hírnévnek örvendő kórus és prominens karnagya advent és a közelgő karácsony alkalmából különleges repertoárral érkezik a Müpa színpadára. A koncert folyamán javarészt balti zeneszerzőket hallhatunk: az est középpontjában a kortárs zeneszerzés mestere, a tintinnabuli és a misztikus minimalizmus képviselője, Arvo Pärt áll. Az ő művein kívül (Magnificat, Berlini mise és Karácsonyi bölcsődal) felcsendülnek még honfitársa, Kreek, a finn Sibelius és Nystedt, a norvég Maasalo és Kodály kompozíciói is.

A kóruskarnagy, Tõnu Kaljuste a kortárs zene lelkes népszerűsítője, 1981-ben alapította az Észt Filharmónia Kamarakórusát. Orgonán közreműködik a fiatal művésznő, Kadri Toomoja, aki a kórus rendszeres partnere.

A koncertet 18.30 órai kezdettel, Előhang címmel beszélgetés előzi meg, melyen a fellépő művészekkel és a műsoron szereplő művekkel ismerkedhet meg közelebbről a közönség. A beszélgetés házigazdája Becze Szilvia.

Fotó: mupa.hu

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

The Trousers: Animal Gun lemezbemutató, A38, 2022.11.12.
Jakob Bro/Joe Lovano: Once Around The Room – A tribute to Paul Motian
DH_BUDAPEST konferencia – 2022. 11. 23-25.

Más művészeti ágakról

A Kokas-féle komplex művészetpedagógiai foglalkozás
Desiré Central Station 2022 – No Filter
Gerőcs Péter: Werkfilm, Kalligram, Budapest, 2022.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés