bezár
 

irodalom

2022. 11. 18.
Népművészeti vásárral is várja a látogatókat az adventi időszakban a Nemzeti Múzeum
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Népművészeti vásárral is várja a látogatókat az adventi időszakban a Nemzeti Múzeum Népművészeti vásárral, kézműves foglalkozásokkal és adventi programokkal várja a látogatókat november 26. és december 18. között minden hétvégén a Magyar Nemzeti Múzeum.

A múzeum első alkalommal rendez adventi eseménysorozatot, szakmai partnerként a Népművészeti Egyesületek Szövetségével közösen. A programok a Múzeumban és a Múzeumkertben zajlanak majd párhuzamosan, szombaton és vasárnap 10 és 18 óra között négy héten át - áll a múzeum MTI-hez eljuttatott közleményében.

Szombaton és vasárnap a gyermekek neves népművészek vezetésével készíthetnek karácsonyi ajándékokat. Advent első hétvégéjén a játékkészítő mesterrel képeslapokat, díszeket, ajándékkísérőket, a bútorfestő népművésszel pedig karácsonyfadíszeket festhetnek bútorfestési technikával. A második hétvégén gyékényfonó népi iparművész irányításával készülhetnek természetes anyagokból karácsonyfadíszek, a harmadik hétvégén pedig szaloncukrok és angyalkák készítésében segít majd kékfestő népi iparművész.

Az utolsó hétvégén mézesbábos népművész vezetésével mézeskalácsokat díszíthetnek íróka technikával a gyerekek.

A múzeumpedagógusok is kreatív foglalkozásokkal készülnek. A négy hétvége alatt adventi kalendárium, karácsonyi üdvözlőlap, betlehem és karácsonyfadíszek készítésére lesz lehetősége óránként induló kézműves foglalkozáson az 5-12 évesek gyermekeknek.

Különleges mesemondás és meseolvasás is szórakoztatja majd a családokat minden hétvégén délelőtt és délután is. A programot Berecz András mesemondó előadása nyitja november 26-án délután.

Adventi cukiságok címmel édességkészítésre várják az 5-10 éves gyerekeket szombaton délelőttönként. A program kezdetén a gyerekek a múzeumkerti Geraldine cukrászdában elkészíthetik a saját csemegéjüket, majd átsétálva a Magyar Nemzeti Múzeumba játékos formában megismerkedhetnek az elkészített édesség múltjával és jelenével. A programra külön regisztráció szükséges.

A múzeum belterében népművészeti vásár, míg a kertben adventi finomságok várják a látogatókat, valamint koncertek is lesznek, amelyek látogatása ingyenes.

A tematikus programok részleteiről itt lehet tájékozódni.
 

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Helikon lapszámbemutató
Cantu Mari Go című könyvének bemutatója
A Szépírók Társasága Junior-díját Láng Orsolya kapta – Lapis József laudációja

Más művészeti ágakról

The Trousers: Animal Gun lemezbemutató, A38, 2022.11.12.
Bíró Bence drámájának ősbemutatója a Centrál Színházban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés