bezár
 

zene

2022. 11. 26.
Ménesi Gergely és a Zeneakadémia Kamarazenekarának koncertje
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Zeneakadémia Kamarazenekara a Népzenei Tanszékkel kiegészülve december 5-én 19 órától ad koncertet, vezényel Ménesi Gergely – adja hírül a zeneakademia.hu.

A Zeneakadémia színvonalas oktatásának részét képezi a zenekari zenészképzés is, amelyben már az alapszakos hallgatók is részesülnek. Ezen az estén a felsőbb éves diákok mutatják meg elsajátított tudásukat – repertoárjukban számos zenetörténeti korszak képviselteti magát, amely a zenészeknek izgalmas kihívás, a közönségnek pedig tartalmas élményt kínál. A karmester a Lajtha-díjas Ménesi Gergely, az est vendége pedig a jubiláló Népzenei Tanszék.

Az októberi jubileumi koncert után a hallgatók és a tanárok most a tanszék újabb arcát mutatják be, bevonva a kamarazenekar tagjait is. Hogyan szól egy Vivaldi-concerto, ha népi furulyás a szólista? Állhat-e egy barokk kamarazenekar élén tekerőlantos? Rekonstruálható-e a 18. századi közzenélés gyakorlata népzenészekkel és klasszikus zenészekkel? Életre kelthetők-e a régi kéziratok népzenei stílusismerettel? Milyen zenét ír ma egy gyakorló népzenész? Ezekre az izgalmas kérdésekre is keressük a választ a koncerten.

Fotó: zeneakademia.hu

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


Más művészeti ágakról

Izsó Zita: Bekerített erdő, Scolar Kiadó, Budapest, 2022
A közelmúlt román prózájából
gyerek

A klasszikus mese új köntösben


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés