bezár
 

irodalom

2022. 11. 27.
Te is „Meséld el saját Budapestedet!”
A Budapest Brand és a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár pályázata
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Te is „Meséld el saját Budapestedet!” Közös alkotásra hívja Budapest Városháza a főváros lakóit. Mindenkinek van egy, a fővároshoz kapcsolódó személyes vagy családi története, ezeket megoszthatására ad lehetőséget a Budapest Brand és a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár közös projektje.

A beérkezett történetekből egy szerkesztőbizottság válogatja ki a legizgalmasabbakat, amikből aztán kortárs szerzők inspirálódnak. 23 író vállalta ugyanis, hogy megalkotja a 23 fejezetből álló Budapest Nagyregényt. Olyan írók vesznek részt a közös alkotásban, mint Cserna-Szabó András, Dragomán György, Mán-Várhegyi Réka és Tompa Andrea.

A pályázók legfeljebb 4000 karakter hosszú történettel nevezhetnek, amely a főváros egy kerületéhez, egy városrész tereihez, épületeihez, személyiségeihez vagy eseményeihez jól beazonosíthatóan kapcsolódik.

Az alkotásokat 2023. január 31-ig várják azoktól, akik szívesen megosztják a történetüket, az írásokat pedig ezen a linken lehet elküldeni.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója
kabai lóránt el sem kezdett versek kötetbemutató és kiállításmegnyitó Miskolcon
irodalom

Mechiat Zina volt a Boggie: Költőim rendezvénysorozat februári vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés