bezár
 

színház

2022. 11. 27.
Bizet Carmenje a Szentmargitbányai Kőfejtőben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Bizet Carmenje a Szentmargitbányai Kőfejtőben Georges Bizet Carmen című operáját adják elő jövőre a Szentmargitbányai Kőfejtőben. A művet 2023. július 12-től láthatja a közönség Kristíne Opolais főszereplésével, Arnaud Bernard rendezésében.

Valerio Galli, a fiatal, de már nemzetközi karriert befutott karmester irányításával a nemzetközi élvonalba tartozó énekesekből álló együttes szólaltatja meg Bizet muzsikáját.

Szkéné színház

Kristíne Opolais mellett két mezzoszoprán, a norvég Lilly Jorstad, valamint az olasz Francesca di Sauro lép színpadra Carmen szerepében. A boldogtalan szerelmes, Don Josét Migran Agadzhanyan, Matthew White és Brian Michael Moore alakítja a különböző szereposztásokban. Az örmény Agadzhanyant a lírai-drámai mezőny egyik legígéretesebb fiatal tenoristája között tartják számon, akárcsak az egyaránt amerikai Moore-t és White-ot, utóbbi ezzel a produkcióval debütál Európában.

A hűséges Micaela szerepében a bolíviai-albán Carolina López Moreno lesz látható és hallható, aki két évvel ezelőtt a Turandot Liújaként már hatalmas sikert aratott a Szentmargitbányai Kőfejtőben. További szereposztásban két fiatal szoprán, az orosz Julia Szulejmanova és a szerb Ana Garotics énekel. A rámenős torreádort, Escamillot az olasz baritonsztár, Vittorio Prato, illetve az orosz Szergej Kajdalov viszi színpadra. További szerepekben olyan művészek is közreműködnek, akik a korábbi években már szerepeltek a kőfejtőben, köztük Nina Tarandek, Angelo Pollak, Mikolaj Bonkowski vagy Ivan Zinovjev.

 

Fotó: MTVA/archívum

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Shakespeare: Vízkereszt, vagy bánom is én a József Attila Színházban
A Hét komédia című Plautus-kötet bemutatója
Üvöltő szelek musical az Eötvös 10-ben
Üvegcipő a Vígszínházban

Más művészeti ágakról

gyerek

Kabóca Bábszínház: Dödölle
A 14. Frankofón Filmnapokról
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés