bezár
 

irodalom

2022. 12. 03.
Melhardt Gergő kapja a Kálmán C. György emlékére létrehozott kritikusi díjat
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Melhardt Gergő kapja a Kálmán C. György emlékére létrehozott kritikusi díjat A BTK Irodalomtudományi Intézet Irodalomelméleti osztálya és a Literatura folyóirat 2022-ben irodalomkritikusi díjat alapított Kálmán C. György (1954–2021) emlékére. A Kálmán C. György irodalomkritikus-díj célja, hogy felhívja a figyelmet a sokoldalú, tájékozott, invenciózus, egyéni hanggal és karakteres véleménnyel rendelkező fiatal magyar irodalomkritikusokra.

Ebben az évben a díjat Melhardt Gergő (PTE-doktorandusz, PIM Digitális irodalmi Akadémia szerkesztő, kiadványozási referens) veheti át az első alkalommal megrendezett ünnepélyes díjátadón, 2022. december 6-án 11:00 órakor a BTK Irodalomtudományi Intézet I. emeleti tanácstermében.

A díjazottat évente felkért külsős szakmai tanácsadók javaslatai alapján a BTK Irodalomtudományi Intézetben működő Literatura folyóirat szerkesztőségéből és az Irodalomelméleti osztály munkatársaiból álló zsűri választja ki.
A díjat, amely a névadó személyiségére emlékeztető egyedi tárgy, családja és volt kollégái adják át minden évben – Kálmán C. György különleges intézeti szerepére is emlékezve egy Mikulás napjához közeli időpontban.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Szabó Márton István: Betonszféra, Scolar kiadó, Budapest, 2022.
irodalom

A „Mészöly Miklós és a kortárs irodalom” című rendezvényről
Kun Árpád: a takarító férfi, Magvető kiadó, Budapest, 2022.

Más művészeti ágakról

gyerek

Népmesevetítés, kiállítás, kézműves program és bábszínház a Cinema MOM-ban
Kovács Domokos reburn a cathedral című bemutatója a Jurányi Házban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés