bezár
 

irodalom

2022. 12. 14.
Átadták az idei Artisjus-díjakat
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Átadták az idei Artisjus-díjakat Tizenegy pedagógus és tizenegy előadóművész részesül idén az Artisjus elismerésében, a kitüntetések átadására 2022. december 14-én kerül sor.

 A szerzői egyesület olyan előadóművészeket díjazott, akik rendszeresen kortárs magyar műveket tűznek műsorukra, valamint olyan pedagógusokat ismert el a díjjal, akik kiemelkedően fontos munkát végeznek a zene és az irodalom oktatásában.

Az Artisjus Pedagógusi Díjjal azokat a zenepedagógusokat, valamint magyar nyelv és irodalom tanárokat jutalmazzák, akik tanári pályafutásuk során nagy hangsúlyt fektetnek a kortárs magyar zene, illetve irodalom terjesztésére. Missziójuk, hogy a felnövekvő nemzedékek anyanyelvükként értsék és interpretálják a kortárs magyar zenét és irodalmat.

Az Artisjus Előadóművészi Díjban azok az előadók részesülnek, akik művészeti tevékenységük során előtérbe helyezik a kortárs magyar műveket, és küldetésüknek érzik, hogy minél szélesebb közönséghez juttassák el ezeket. 

Díjazásban részesült: Balog József; Berényi Bea és Dratsay Ákos fuvoladuója; Fekete-Kovács Kornél; Ferenczi György; Gyüdi Sándor; Havas Judit; Klenyán Csaba; Látó Ferenc; Oláh Krisztián; Solti János; Szalai András; Birta Miklós; Elek István; Götz Nándor; Kelemen Erzsébet; Nagy Márta; Pleskonics András; Réti Tamás; Szabó István; Szabó Soma; Szecsődi Ferenc; Vörös Tamás

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

irodalom

A „Mészöly Miklós és a kortárs irodalom” című rendezvényről
Szarka Károly: Az én hibám című könyvéről
Lapis József: Elég, Alföld Alapítvány – Méliusz Juhász Péter Könyvtár, Debrecen, 2022

Más művészeti ágakról

A Prae körkérdése zeneszerzőkhöz: Szőcs Márton válaszol
gyerek

A Ciceró Könyvstúdió pályázata
Vít Klusák Örökre szóló pillanat című filmje a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon
Kovács Domokos reburn a cathedral című bemutatója a Jurányi Házban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés