bezár
 

irodalom

2022. 12. 14.
Átadták az idei Artisjus-díjakat
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Átadták az idei Artisjus-díjakat Tizenegy pedagógus és tizenegy előadóművész részesül idén az Artisjus elismerésében, a kitüntetések átadására 2022. december 14-én kerül sor.

 A szerzői egyesület olyan előadóművészeket díjazott, akik rendszeresen kortárs magyar műveket tűznek műsorukra, valamint olyan pedagógusokat ismert el a díjjal, akik kiemelkedően fontos munkát végeznek a zene és az irodalom oktatásában.

Az Artisjus Pedagógusi Díjjal azokat a zenepedagógusokat, valamint magyar nyelv és irodalom tanárokat jutalmazzák, akik tanári pályafutásuk során nagy hangsúlyt fektetnek a kortárs magyar zene, illetve irodalom terjesztésére. Missziójuk, hogy a felnövekvő nemzedékek anyanyelvükként értsék és interpretálják a kortárs magyar zenét és irodalmat.

Az Artisjus Előadóművészi Díjban azok az előadók részesülnek, akik művészeti tevékenységük során előtérbe helyezik a kortárs magyar műveket, és küldetésüknek érzik, hogy minél szélesebb közönséghez juttassák el ezeket. 

Díjazásban részesült: Balog József; Berényi Bea és Dratsay Ákos fuvoladuója; Fekete-Kovács Kornél; Ferenczi György; Gyüdi Sándor; Havas Judit; Klenyán Csaba; Látó Ferenc; Oláh Krisztián; Solti János; Szalai András; Birta Miklós; Elek István; Götz Nándor; Kelemen Erzsébet; Nagy Márta; Pleskonics András; Réti Tamás; Szabó István; Szabó Soma; Szecsődi Ferenc; Vörös Tamás

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Kayla Czaga: Biztonsága érdekében, kérem, kapaszkodjon
Interjú Cser Kovács Ágnessel első regénye, a Zárvatermők kertje apropóján
irodalom

A kanadai költő Biztonsága érdekében, kérem, kapaszkodjon című kötete augusztusban érkezik a Prae Kiadó gondozásában

Más művészeti ágakról

Beszámoló a 19. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválról (szeptember 7-9.)
Szerelmi háromszög az első világháború árnyékában
A miniszter félrelép a Városmajorban a Miskolci Nemzeti Színház színészeivel


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés